Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szeniortánc a kihelyezett klubnapon

2017. június 10.
A képen az látható, amint idősek kipróbálják ezt a táncot

A lelkes kis csapatunk izgatottan gyülekezett a CSERF-s Központban várván, hogy megtudja mi is ez a szeniortánc. Fürst Panni oktató is izgatottan érkezett, hiszen mint elmondta minden vágya, hogy látássérülteket oktasson erre a művészetre!

Először is elmondta, hogy ez a fajta tánc bármilyen idős korban járható, mert a nehéz ugrásos, forgásos mozdulatok kimaradnak belőle, mégis megmozgatja az izmokat. Készítettek kutatásokat, miszerint aki végezte ezt a mozgásformát sokkal lassabban épült le az agya, mint aki nem.

Először ülő táncot próbáltunk ki, amelyben az volt a nehéz, hogy nagyon gyors volt a zene és ezért a mozdulatsort nem volt egyszerű követni a zene ritmusára. Majd körbe álltunk és így táncoltunk, ez valamennyivel egyszerűbb volt, mert lassabb volt a zene. Később ismét egy ülőtánc következett, ami még az elsőnél is gyorsabb ritmusú volt.

Tagjaink megegyeztek a tanárnővel, hogy szeptembertől két hetente egy alkalommal tartanak edzést. Ajánlom minden olvasónak azt, hogy legalább egy próbaalkalom erejéig csatlakozzon a csapathoz! A hírlevélben tájékoztatást adunk minden alkalom időpontjáról és a jelentkezési feltételekről!

A képen az látható, amint idősek kipróbálják ezt a táncot

A kép forrása: http://www.eotvos10.hu

Jánosi Veronika
közösségi civilszervező