Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szeptemberi élmények Szentendrén

2016. október 12.

A szentendrei Lámpás Klubon egy nagyon érdekes előadás várta a klubtagokat. Egy sor olyan kérdésre kaphattak választ, amiről valószínűleg már nem egyszer elgondolkodtak.

20160907sz220160907sz1

A különleges előadásból megtudhattuk, hogy mitől függ az, hogy a lángoló szerelem után egy pár együtt éli le az életét, vagy egy viharos kapcsolat után elválnak? Min múlik az, hogy egy gyerek jó , vagy rossz tanuló? Miért van az, hogy bizonyos emberek bűnözőkké válnak és érzéketlenül követik el bűntetteiket? Miért érzelmesebbek a nők a férfiaknál?

Mindezekről és még sok érdekességről hallhattunk előadást Enrique Contrerastól, aki biológusként foglalkozik az agy és az emberi viselkedés kutatásával.

A hónap második felében Szentendrén, a Skanzenben jártunk, ahova a harmadik kerületi Lámpás Klub tagjai is velünk jöttek. A Skanzen meglehetősen gazdag anyagából az alföldi régiót tekinthettük meg.

 dsc01150dsc01177

Kezünkbe vehettünk és  kipróbálhattunk használati tárgyakat, illetve hallgattunk meséket is. Megkóstolhattuk, hogy milyen az igazi frissen készült házi cipó, a szintén házilag készített birs lekvárral.

Megismerhettük a malom működését, megetethettük az állatokat, láttuk az augusztusban született szürke szarvasmarha kisborjút.

Sok-sok élménnyel gazdagodva távoztunk és nagyon várjuk, hogy jövőre újra elmehessünk. Mindenki mást is szeretettel várunk majd, aki szeretne hasonló élményekkel gazdagodni!

Hajnalné Filipich Adrienn
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!