Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Színház és hegymászás Szentendrén

2016. március 29.

A Békásmegyeri Közösségi Házban gyűltek össze a szentendrei és a harmadik kerületi lámpás klubok tagjai egy rendkívüli alkalomból február 26-án. A Színház a kulisszák mögött címet viselő rendezvénysorozat aktuális előadására mentek el, ahol Molnár Piroskáról volt szó.

kulisszatitkok kulisszak_mogott

A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznőt, aki érdemes és kiváló művész, valamint a Nemzet Színésze és még egy sor más elismerés birtokosa, életkorától és ízlésétől függően, mindenki más-más szerepből ismerte. Az előadáson ok érdekességet megismerhettek a kedvencükről, valamint a vidám történetek meghallgatása mellett még fényképeket és archív felvételeket is megnézhettek a klubtagok.

A márciusi klubnap témája a a Mont Blanc megmászása volt. A klubot vezető Hajnalné Filipich Adrienn, egy kalandos és érdekes hegymászó túra keretében jutott fel a 4810 méter magasságban elhelyezkedő csúcsra, még 2005-ben.

20160304_1 20160304_2

Adrienn beszámolt a látványról, felidézte a hegymászó túra nehézségeit és a megoldandó váratlan helyzeteket. A túráról hozott fényképeket is, melyekben Susovich Erika narrálásának köszönhetően, mindenki gyönyörködhetett és megtudhatott valamit arról, hogy milyen a Mont Blanc környékén túrázni.

Hajnalné Filipich Adrienn
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!