Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szülő Klubot tartottunk Rákosmentén

2016. október 19.

img_8417

Reggel 9-kor már nagy volt a sürgés-forgás: a VGYKE kollégái terítették az asztalt, készítették a szendvicseket a kerületi vendégeket várva. Fél 10-kor vette kezdetét a nap, Mészáros Ágnes köszöntötte a résztvevőket, majd jómagam bemutatkozása következet, melynek keretében meséltem a projekt ihlette blogunkról.

Ezt követően Lantos Éva, az Országos Látásvizsgáló Bizottság munkatársa tartotta meg előadását egy bő 1,5 órás intervallum során, a vendégek pedig érdeklődve hallgatták az érdekes és hasznos információkat a Látásvizsgáló munkájáról. Ezúttal volt szerencsénk a Bizottság 40. évfordulójára készült teljes videóanyagot megtekinteni, amire időszűkében eddig nem tudtunk sort keríteni, s ami rendkívül gondolatébresztő volt mindenki számára; záporoztak a kérdések Éva felé.

11 óra után picivel kis szünetet tartottunk, hogy enni- innivalóval, kis levegővel felfrissítsük magunkat, majd kezdetét vette a kötetlen beszélgetés, természetesen néhány fontos témakör mentén haladva. Felmerültek a különböző fejlesztések, az efelé vezető utak megkeresése, végigjárása, valamint a napi rutin, teendők és kikapcsolódás; a diskurzusból mindenki kivette a részét néhány érdekes gondolattal. Andi kolléganőnk és Tánczos István meghívott vendégünk látássérült szülők, és örömmel meséltek tapasztalataikról, szülői élményeikről.

Dél körül lassan búcsút vettünk egymástól, s megállapítottuk, hogy ismét egy rendkívül hasznos, vidám hangulatú eseményen volt szerencsénk részt venni. Folytatás következik!

Ivanova Daniela