Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Tájékoztató a tisztújításról

2024. július 16.
A képen a vgyke logója látható

Tájékoztató a tisztújításról

Tisztelt Tagtársaink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a VGYKE jelenlegi vezetőségének 5 évre szóló mandátuma ez év végével lejár.

Ezért a VGYKE-nél a 2024. május 28-án megtartott éves közgyűlésén kívül még egyre sor kerül, amelyet választóközgyűlésként hív össze.

Ennek időpontja 2024. október 26-a, szombat. Helyszíne az MVGYOSZ rendezvényterme (1146 Budapest, Hermina út 47.)

Tájékoztatjuk a tagtársakat, hogy a VGYKE elnöksége megkezdte az előkészítő munkálatokat. Az egyesület alapszabályának és választási szabályzatának megfelelően, a 2024. május 28-i közgyűlésen pedig a jelenlévők megbízást adtak az egyesület jelölő bizottságának a feladataik megkezdésére.

A jelölő bizottság 5 tagból áll: Balázs Zsanett, dr. Kertai Tamásné, Oláh Istvánné, Papp Kristóf, Tóth Titusz Nándor.

A közgyűlés a 7-11/2024.05.28. határozataival név szerint felhatalmazta a jelölő bizottság tagjait, hogy a közgyűlést követően kezdjék meg munkájukat. A tagság tájékoztatását követően továbbá 60 nap alatt gyűjtsék össze a tagságtól érkező javaslatokat a következő 5 éves ciklusban (2025.01.01.-2029.12.31.) vezető tisztséget vállaló személyekre, majd összesítsék azt.

Tájékoztatjuk a tagokat, hogy a jelölő bizottság hivatalos e-mailes és telefonos elérhetősége az alábbi, melyen várják a megkereséseket:

E-mail: jelolobizottsag@vgyke.com

Telefon: +36 70-984-17-45

Postacím: 1590 Budapest Zugló 1 Posta, Pf.: 119.

A jelöléseket írásban, e-mailben vagy postai úton kell megküldeni a jelölő bizottságnak. A jelölésre rendelkezésre álló idő 60 nap, mely 2024. július 1-jén megkezdődött. Jelölni minden nagykorú, érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező, büntetlen előéletű tagra lehet. Jelöléseket elnökre, elnökségi tagra, felügyelő bizottsági tagra lehet leadni. Ezt követően a jelölő bizottság összesíti és megkeresi a jelölteket, és a jelöltség elfogadásáról írásban nyilatkoztatja őket. Az összesített listát a közgyűlési meghívóval, a tisztújító közgyűlés előtt 30 nappal minden tag meg fogja kapni elektronikusan és postai úton, ahogyan az egyesület alapszabályában szerepel. A jelölteknek elképzeléseikről, terveikről programot kell írniuk, melyet a közgyűlésen majd személyesen elő kell adjanak.

Az októberi választóközgyűlésen is lehet személyesen jelölni, viszont az előkészítő munkálatok fontossága miatt, kérjük, hogy a megjelölt 60 napon belül tegyék meg jelöléseiket írásban a bizottság felé, aki szeretne élni javaslatával.

Köszönjük aktív közreműködésüket!

VGYKE

#2024 #jelölés #közgyűlés #látássérült #tagság #tájékoztató #tisztújítás #VGYKE