Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Téli egészségmegőrző napon jártunk a KMO-ban

2017. február 17.

Február 12-én, Egészségmegőrző napot tartottak a KMO Művelődési Házban, ahol egy napra valósággal egészségközponttá alakult az intézmény.

Voltak interaktív előadások, mozgásos bemutatók (Hatha-, Etka jóga, Pilates, Egészségmegőrző- és Gerinctorna, Hahota jóga), egészséges ételek elkészítésével kapcsolatos tanácsadások. A rendezvényt az egészség megőrzését szolgáló termékek, ételek bemutatása és vására tette teljessé.

A Jóság Tava Reiki Alapítvány munkatársai közreműködésével a látogatók megismerkedhettek reiki és energetikai kezelésekkel is. Az Alternatív Gyógyászati Központ terapeutái és trénerei pedig egész nap, több témában is várták az érdeklődőket, úgymint családállítás, kozmetika, Pro-Adjuster, masszázs, Bach virágterápia, állapotfelmérések.

tv-s

Akik ellátogattak a KMO-ba, azok részt vehettek ingyenes szűrővizsgálatokon: vérnyomás-, vércukor-, testzsír-, testtömeg-, és koleszterinméréseken. Szó volt az alternatív gyógyászati lehetőségekről, kiemelten az egészségtudatos életmódról, sőt különböző előadásokat hallgathattak a kineziológiáról, cukorbetegségről, a női-férfi szerepek felcserélődésének következményeiről és az Enrico zenés meditációról is.

Mi is részt vettünk a rendezvényen. Kiss Márta, Tanai Csaba, Samu Attila és Bernát Zsuzsanna. Márti a Láthatár bolt árukínálatából sok hasznos dolgot hozott, melyek nem csak a látássérülteknek, hanem bárkinek segítségére lehetnek. Kedvükre válogathattak a látogatók.

látogatók6

Sokan felpróbálták a szimulációs szemüvegeket, és érdeklődtek a különböző szembetegségekről. Bonca kutya mindenkit elbűvölt, és Csaba szívesen válaszolt minden vakvezető kutyával kapcsolatos kérdésre. Voltak, akik többször visszajöttek egy kis simogatásra.

Vinczek urral

Ismeretségeket kötöttünk, szórólapot osztogattunk. Találkoztunk Varró Mariannával, aki a rendhagyó osztályfőnöki óra keretében szervezi következő KMO-s érzékenyítő programunkat. Nagy örömünkre szolgált, hogy Vinczek György alpolgármester úr is ellátogatott hozzánk, és érdeklődéssel kísérte munkánkat. Meglepetésünkre a Kispest TV-től is megkerestek bennünket és Szilczer Krisztina riportot készített velünk.

Sikeres és tartalmas napot töltöttünk a KMO-ban és remélem öregbítettük egyesületünk hírnevét!

Bernát Zsuzsanna
közösségi civilszervező