Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Tihany kézzel és lábbal

2016. április 11.
A fényképen a félszigeten lévő tó látható

A hegyoldalban fölfelé emelkedve, megtapasztaljuk a tihanyi vulkáni eredetű hegy felépítését, majd a Barátlakások celláinál körüljárjuk a szűk szerzetesi cellákat, és megismerkedünk egyedülálló történetükkel: a 3 fiatal Árpád-házi herceg mesés történetével.

Ezt követően a vulkáni kőzetek megtapintása által megismerjük az egykori balatoni vulkánok kitöréseinek számos jellegzetességét. Az Óvár peremén végigsétálva megérezzük a Balaton legnagyobb földvárának szabályos alakját, és azt is megértjük itt, hogy miért nem volt könnyű párt találni a tihanyi legényeknek.

Forrás: http://tihany-balaton.hu

Forrás: http://tihany-balaton.hu

A Kálváriánál felidézzük az utolsó magyar király, IV. Károly történetét, akinek magyarországi pályafutása 1921-ben Tihanyban ért véget. A Visszhang-dombnál a tihanyi legendákról beszélgetünk, valamint megtapogatunk néhány „kecskekörmöt”, és más őslényeket. A túra az apátság előtti téren ér véget, a túra közben egy dombortérkép segítségével a Balatonról is beszélgetünk.

Túravezető: Lóczy István, BfNP Bakony-Balaton Geopark partner túravezető.

Találkozás: a Hajóállomáson (nem a kompkikötő!), a móló tövében.

FONTOS: a résztvevők számára egyéni kísérőről nem tudunk gondoskodni!

A túra hossza: 4 km.

Időtartama: 3-4 óra, lassan haladunk, hosszabb megállásokkal.

Részvételi díj: 1000- Ft (1 fő látássérült + 1 fő kísérője számára). Korlátozott számban túrabotokat is tudunk biztosítani (díjmentes). Előzetes jelentkezés szükséges, mivel a csoport nem lehet túlságosan nagy.

A jelentkezés módja:

emailen: loczyistvan@gmail.com

Telefonon:  0630 842 6892

Jelentkezni a túrát megelőző napon 18 óráig lehet.

IDŐPONTOK:

Április 23.   10 órakor

Május 28.   10 órakor

Június 18.   10 órakor