Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Új helyszínen volt az Esélyegyenlőségi nap Újpesten

2018. május 24.
Era diákokkal játszik az újpesti esélyegyenlőségi napon

Új helyszínen került sor az idei esélyegyenlőségi nap megtartására. Immár hatodik éve kér fel bennünket az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. programszervezője, Csiszár Renáta. Ezen a napon, az érzékenyítés (különböző témákban), valamint, látássérült kollégáink, és fogyatékkal élő művészek, szórakoztató fellépése mutatja meg a gyerekeknek, hogy a nekik is jár az egyenlő esély. Hiszen csak abban különböznek az ép emberektől, hogy némely dolgokban segítségre szorulnak.

Illatfelismerés látható a képen, a bejáratnál sokféle illatról lehetett megtippelni milyen növényt éreznek

Az asztalaink a színházterem előcsarnokában voltak elhelyezve, ahol a Braille-írást, a tapintást érzékelve, bekötött szemmel kellett párosítani, a gyerekeknek.

Panka párosítós játékot játszik a diákokkal

Az illatok ki lettek ragasztva az asztalra, ott próbálhatták ki szaglásukat is.

Az illatfelismerős játék az asztalonTöbben kipróbálják az illatfelismerős játékot

Egy újdonságot is kipróbálhattak a gyerekek, a Hangkuckót. A színpad egyik oldalán függönyökkel körbevett kis fülke, melyben sötét volt. Különböző hangokat lehetett hallani, amit a gyerekeknek ki kellett találniuk. Nagy sikere lett ennek a fajta érzékenyítésnek is.

A hangkuckó látható a képen, kívülről

Domoszlai János fergeteges hangulatot gerjesztett pillanatok alatt. Ezt itt is meg lehet tekinteni:

Csaba, és Attila, Boncával, és Aysával is nagy érdeklődésre tettek szert. Mindent megtudtak a vakvezető kutyákról a kisiskolások, amit tudni kell.

Samu Attila és Tanai Csaba interjút ad a nagyközönség előtt Szalay Krisztának

Szalay Kriszta színművésznő most is nagyon élvezte a konferálással járó beszélgetéseket úgy a gyerekekkel, mint a fellépőkkel, vagy az előadás előtt velünk érzékenyítő munkatársakkal.

Sajnos nagyon hamar vége lett ennek a szuper délelőttnek. Köszönjük a segítséget Vasné Pintér Terikének, Tóth Andinak, Neumann Karesznak, Tanai Csabának, és Samu Attilának! Nem utolsó sorban köszönjük a meghívást Csiszár Renátának!

Kulman Tiborné (Era), és Széles Attiláné (Panka)
közösségi civilszervezők