Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Új lámpások Zuglóban

2017. január 25.

Az Egyesület mindennapjait érintő átszervezések érintik a zuglói Lámpás Klub életét is. Ezzel a hírrel kezdődött a rendhagyóra sikeredett januári klubnapunk.

A klubnap azért is volt rendhagyó, mert jelen voltak az addigi lámpások, valamint mi, az új lámpások is. Jánosi Vera, Molnár Andi és S. Tóth Erika elköszöntek a klubtagoktól lámpás minőségükben. Az elköszönés nem végleges volt, mivel közös rendezvényeken vagy a klubdélutánokon még fognak majd találkozni a klubtagokkal. Ezt követően megtörtént a stafétabot jelképes átadása.

Mi, a két új lámpás (Samu Attila és Tanai Csaba) bemutatkoztunk és megköszöntük az elődjeink munkáját, valamint megígértük, hogy a kerületben kialakított közös hagyományokat tiszteletben fogjuk tartani. Köszöntésünkben elmondtuk azt is, hogy nem könnyű az évek óta megszokott emberek helyett az új szervezők helyzete és a klubtagoknak sem feltétlenül kényelmes a változás, de szeretnénk megszolgálni a bizalmat.

zuglojan1 zuglojan2

Aránylag sokat foglalkoztunk a szomszédos, angyalföldi klubbal is, mely a zuglói klubnak a “testvére”. Akkor, a klubnapon nem sikerült minden kérdésre választ találni, de örömmel hallottuk, hogy a felvetett kérdésekre azóta optimális választ sikerült találni.

A két új lámpás: Attila és Csaba

A két új lámpás: Attila és Csaba

A klub hátralevő részében a 2017-re tervezett programokat beszéltük meg. Természetesen belevettük azokat a programokat, melyek már a tavalyi évben is tervben voltak és szeretnénk, ha az idén megvalósulnának. Az idén is sokrétű és változatos programokat szervezünk,  mint például közös kirándulások, állatkerti séta és nem maradhat el a közös mozizás sem.

A klub zárásaként nem maradhatott el a közös teázás és a jó ízű beszélgetés. A következő klubra és a programjainkra is mindenkit nagyon sok szeretettel várunk. Őszintén reméljük, hogy sikerül ugyanolyan kellemes alkalmakat teremteni a jövőben is, melyek eddig is jellemezték a zuglói klubnapokat.

Tanai Csaba és Samu Attila
közösségi civilszervezők