Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Újabb pályázati sikerek a VGYKE-nél

2020. július 29.
LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy újabb pályázati támogatásokat nyert el egyesületünk, melyet a karantén idején írtak munkatársaink. Ez tevékenységünk rendkívül nagy elismerése, hiszen több olyan programot és szolgáltatást tudunk folytatni, melyet az elmúlt években indítottunk el és nagyon közkedveltek a tagok körében.

Az NFSZK újabb sikeres pályázatai révén immár harmad ízben folytathatjuk a „Szülő-Példa-Érték” programunkat, melynek keretében az önérvényesítést segítő jogi előadásokkal, jó gyakorlatok gyűjtésével és podcastok készítésével fogjuk tagjainkat informálni. A jogi előadásokat 2020 őszétől folyamatosan a Lámpás Klubokon tartjuk meg. Két jogász előadónk lesz dr. Lukács Réka és dr. Ozvári-Lukács Ádám személyében.

2020 őszétől folytatjuk az NFSZK támogatásával a „Vizuális Kultúra Mindenkié” programunkat, amely a narráció népszerűsítését szolgálja. Ennek keretében Honlapunkon és Hírlevelünkben ismét elindulnak festmény narrációink. Narrációs klub foglalkozásokat tartunk, narrált színházi előadásokra látogatunk és karácsonykor újból lehetőségünk lesz részt venni a Fővárosi Nagycirkusz narrált előadásán.

Egy új NFSZK pályázat, amelyen nyert egyesületünk a „TÁMAUTÓ 2020” pályázat, melynek révén Támogató Szolgálatunknak egy második személygépkocsit tudtunk vásárolni. Tervezzük a szállítási szolgáltatások kibővítését esti, illetve hétvégi időszakra is. A szolgáltatás beindításáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Nagy eredménynek tartjuk, hogy kerületi civilszervezőink is eredményesen pályáztak a kerületi önkormányzatoknál, így a Lámpás Klubok programjaira, kirándulásaira is rendelkezésünkre állnak a források.

A meghívókat és programokat kérjük, figyeljétek a hírcsatornákon!

Fodor Ágnes
Mészáros Ágnes

A VGYKE logója