Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Újpesti látássérültek a gödöllői SZIE botanikus kertjében

2018. május 22.
A képen az újpesti klubtagok láthatóak a botanikus kertben

Kirándulásaink során arra törekszünk, hogy programjaink hasznos tapasztalatokkal, és élményekkel gyarapítsák klubtagjainkat.

A képen az újpesti klubtagok láthatóak az egyetem épülete előtt, ahova látogatóba mentek

A zord időjárás sem szegte kedvünket, hogy ellátogassunk a Gödöllői Szent István Egyetem Botanikus Kertjébe. Megérkezésünkkor, már várt ránk kísérőnk Újj Ágnes, aki bemutatta nekünk a Gödöllői Egyetemet. Mesélt az intézmény múltjáról és jelenéről. Elmondta, hogy a diákok milyen tantárgyakat vesznek fel tanulmányaik alatt. Megnéztük az előadó termeket és beültünk a padokba is.

A képen az újpesti klubtagok láthatóak a botanikus kertben

Egy finom ebed után, látogatást tettünk a Botanikus Kertbe, természetesen szakvezetéssel. Nagyon érdekes növényeket tekintettünk meg. Zömmel számunkra ismeretlen virágok, fák és bokrok tárultak szemünk elé, a sétánk közben. Vezetőnk említést tett egy óriás fenyőről, aminek az a különlegessége, hogy apró méretű a termése. Egy öreg vadkörtefa érdekességével kiemelkedett a többi növény közül. Meg ismertünk több fajta gyógynövényt is. Azért a sok különféle fűszernövény közt mi is találtunk számunkra ismerős fajtákat is.

A természettől kapott rengeteg élmény után fáradtan, de vidáman tértünk haza.

Kulman Tiborné/Era és Széles Attiláné/Panka
közösségi civilszervezők