Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vakoknak narrált előadások

2014. június 1.

decibel project embléma

A 2013/2014-es színházi évadban országszerte számos előadás került bemutatásra jelnyelven tolmácsolva és narrálva. Az évadot látássérülteknek akadálymentesített előadásokkal zárja a 90 decibel:

Május 29. 19 óra, Nemzeti Színház
Medvegyev: Fodrásznő (narrátor: Müller Zsófia)

Az előadások előtt másfél órával a narrátorok interaktív színpadbejárásra viszik a látássérült nézőket, akik megismerkedhetnek a díszletekkel, jelmezekkel és a kellékekkel. Ezt követően pedig meghallgathatják a bevezető narrációt, amely a darabok könnyebb megértését segítik elő.
Az előadásokon a 90 decibel díjtalanul biztosítja a fülmonitorokat.

Forrás:
http://szinhaz.hu

Itt hívjuk fel figyelmüket, hogy a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) és az Újszínház vezetői az elmúlt évben, október 14-én együttműködési megállapodást írtak alá. Ennek keretében az Újszínház felajánlotta, hogy a Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Diákotthona, valamint a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Diákotthona és Gyermekotthona tanulói – továbbá a csoport kísérője -, az Újszínház előadásait térítésmentesen látogathatják. A VGYKE tagjai 50 százalékos, kedvezményes jegyeket vásárolhatnak az Újszínház valamennyi előadására.

Bár lassan vége a színházi évadnak, de érdemes még ezzel a lehetőséggel élni!

Az Újszínház honlapja