Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Varázskemence napja

2017. május 12.
A képen egy finom sütött kenyér képe látható, amint szeleteltek belőle egy darabot

A Varázskemence napján 2017. május 13-án, szombaton 9 és 17 óra között egy remélhetőleg felejthetetlen napot szereznek a fogyatékkal élő gyermekeknek a Gyengénlátók Általános Iskolájának udvarán (1147 Budapest, Miskolci út 77.). Az esemény verseny, kóstoló, vásár és fesztivál is lesz egyben.

Az összesen nyolc speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó intézményből két-háromfős csapatok érkeznek, és mérik össze ügyességüket. Az elkészült kenyereket pékmester értékeli. A frissen kisült kenyérből a látogatók vásárolhatnak, valamint helyben meg is kóstolhatják a szendvicseket, amelyeket abból a diákok készítenek. A kenyereket a gyerekek a főtámogató KemenceMánia fatüzelésű mobil kemencéiben sütik.

A Varázskemence rendezvény célja, amellett, hogy igazi fesztiválhangulaton keresztül egy életre szóló élményt nyújtson a fiataloknak, megmutassa nekik, hogy az általuk készített termékeknek értéke van. Az eseményen arra is igyekeznek rávilágítani, hogy az otthoni kenyérsütés messze nem ördöngösség. A megmérettetésről természetesen mindenki nyertesként távozik majd.

A résztvevőknek játékos programokkal is készülünk, hogy ők is átélhessék az igazi fesztiválhangulatot. A gasztro-programok (dietetikai bemutató, interaktív élelmiszerbiztonság, sütési-főzési beszélgetések, örömsütés) mellett kulturális programokkal is várjuk az érdeklődőket: BRFK KRESZ park, BRFK lovas és biciklis rendőrök, mentőautó bemutató, babafoglalkoztató, Operett színház Erdei kalamajka musicalje, a Szent István Ütőegyüttes és a Nemadomfel zenekar. A sportprogramokon paralimpiai bajnok sportolók segítségével mindenki kedvére kipróbálhatja fogyatékkal élők sportjait, például a vakfocit és a csörgőlabdát, kerekesszékes gerelyhajítást vagy a futást bekötött szemmel.

A Varázskemence napja egy non-profit rendezvény. A szervezők és a támogatók önszorgalomból, szabadidejükben végzik a program előkészítését és lebonyolítását, azért díjazást nem vesznek fel. Sok szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné a gyerekeket a jelenlétével is bátorítani és közben kellemesen kikapcsolódni!

A képen egy finom sütött kenyér képe látható, amint szeleteltek belőle egy darabot

A kép forrása: http://www.seriouseats.com/