Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vidám előadás az Újpest Színházban

2016. január 23.

fotó

Figyelmünket ezen az estén egy három felvonásos vígjáték kötötte le. Molnár Ferenc: Olimpia című műve. Molnár Ferenc modern szerző, persze mindig is az volt. Ám a rang és a mód, a társadalmi különbségek nagyszerű ábrázolója, ma mintha még egy fokkal aktuálisabb lenne, mint valaha. A monarchia császári fenségének legfelső körei csak különös etikett szerint érintkezhetnek az alsóbb néposztályokkal.

fotó 2

A gyönyörű Orsolini hercegné, a gőgös Olympia és egy Kovács nevű, magyar huszárkapitány közötti kapcsolat miatt tűrhetetlen és sajnálatos botrány szele érinti meg a finom fürdőváros előkelő levegőjét. Megindul a Molnárnál mindig oly bravúros eltérítő-hadművelet. A szerelmeseknek válniuk kell. Mégpedig a legbrutálisabb módon. A hercegné továbbra is hercegné marad, a magyar paraszt pedig visszatakarodik oda, ahonnét jött, a fajtájához. Vajon elkerülhető az egész Monarchiát megrengető botrány, vagy Plata-Ettingen Eugenia hercegné tervei szerint legalább a látszat megmenthető…?

fotó 3

Nos, mi némi nevetések közepette megismerhettük a történet végét. Köszönjük  ezt a szórakozási lehetőséget is az Önkormányzatnak a VGYKE és az újpesti vakok és látássérültek nevében.