Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Zuglóban cseréltünk tapasztalatokat

2016. november 21.

képElső ízben Mészáros Ágnes szívélyes köszöntőjére került sor délelőtt 9:30-kor. Ágnes, a VGYKE alelnöke a köszöntés mellett röviden bemutatta az egyesület jelenlévő kollégáit, tevékenységeit.

kép2Ezt követően Fodor Ágnes, a VGYKE elnökének bemutatkozása, majd az egyesület ismertetése következett egy érdekes prezentáció formájában. Mesélt az indulásról, a szolgáltatásokról, valamint a CIB “Tenni tudunk” projektjének célkitűzéseiről, melynek keretében valósult meg ez a mai klub is. Külön figyelmet fordított blogunkra, melyet hasznos és értékes információkkal igyekszünk megtölteni, s ami folyamatosan frissül és bővül. Szakmai fórumainkról, szülő klubjainkról és a bébiszitter képzésről is a főoldalon található “Tenni tudunk” menüponton belül tájékozódhatnak az olvasók.

kép3Következő napirendi pontunk a Látásvizsgáló munkájának bemutatása volt, ezúttal Sinka-Fábri Tímea személyében. A prezentáció mellett kis videókat tekinthettünk meg, illetve az eseményre elhozott fejlesztő eszközöket is jobban megismerhettük. Kontrasztos, villogó, csillogó, fényes tárgyak segítik a látássérült gyermekek fejlődését, melyből néhányat most magunk is megszemlélhettünk, megtapogathattunk. Tímea felhívta figyelmünket egy közelgő eseményre is, a Korai fejlesztés hetére, amelyre februárban kerül majd sor, és a nyílt nap keretében előadások, foglalkozások során bárki betekintést nyerhet a Látásvizsgálók munkájába.

kép411 óra után picivel egy bemutatkozás következett, melynek köszönhetően megismerhettünk védőnőket, látássérült(ként) gyermeket nevelő szülőket, új álláspontokat és élettörténeteket.

A délelőtt további része egy szendvics-ebéddel egybekötött családias hangulatú, kötetlen beszélgetést tartogatott még. Ismét értékes gondolatok és tapasztalatok kerültek napvilágra.

Ivanova Daniela