Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Tudásmegosztás Rákosmentén

2016. október 5.

9:30-kor kezdetét vette az esemény. Első ízben Mészáros Ágnes, a VGYKE alelnöke nagy örömmel köszöntötte a vendégeket, majd az Országos Látásvizsgáló Bizottság munkatársa, Lantos Éva tartott előadást a bizottság tevékenységéről. A prezentáció során betekintést nyerhettünk a szemészeti szűrések és vizsgálatok folyamataiba, majd videórészleteket láthattunk a látássérült gyermekeket fejlesztő terápiákról. Ezt követően Fodor Ágnes, egyesületünk elnöke tartott előadást a VGYKE tevékenységeiről, továbbá mesélt a CIB Alapítvány által megvalósuló “Családi Erőforrások” projektünkről.

10:50-kor elkezdődött a fórum legizgalmasabb része: kialakult a három csoport, melynek résztvevői három különböző témát boncolgattak. A témák mindegyike a látássérült gyermekek korai fejlesztésének témakörével foglalkozott, a szakemberekből álló csoportok pedig egy kötetlen beszélgetés formájában osztották meg egymással tudásukat, tapasztalataikat.

Végezetül minden csapat választott egy szóvivőt, aki összegezte az elhangzottakat.

Zárásként Fodor Ágnes megköszönte a részvételt, majd további kötetlen beszélgetésre, szendvics-ebéd elfogyasztására buzdította a vendégeket.

Következő szakmai fórumunkra pedig már regisztrálhatnak az alábbi linken.

Ivanova Daniela