Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kuku és barátai – hangoskönyv látássérült gyerekeknek

2016. október 6.
kép forrása: orientpress.hu

kép forrása: orientpress.hu

“2015-ben megjelent a Kuku és barátai – Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! című mesekönyvem. A könyvbemutató óta több gyengénlátó illetve vak személy keresett meg, hogy szívesen megismernék a mesekönyvet. A nyomtatott könyv már nagyon népszerű, ezért is szeretnénk térítésmentesen a látássérültek számára is elérhetővé tenni a hangos könyvet. Ennek érdekében közösségi adománygyűjtésbe kezdtük az Adjuk össze! weboldalon (a link itt található).

Nagy örömünkre nyáron megkezdhettük ezt a munkát. A tervezett hangos könyvben nem csupán a mese szövege hallgatható, hanem audionarrátor meséli el a látássérült érdeklődőknek, hogy mi látható a képeken. A projektben két látássérült tapasztalati szakértő is részt vesz.

A kezdeményezésünkkel arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a képek leírása és a szövegek felolvasása látássérülteknek, vagy hallássérülteknek a filmek feliratozása ugyanolyan nagy segítség az önálló boldoguláshoz, mint a mozgássérült sorstársainknak a fizikai akadálymentesítés (pl. rámpa).

Szeretném ha a közösségi adománygyűjtés híre – és így a hangos könyv is – minél több emberhez eljutna (az adománygyűjtés felülete ezen a linken található). Az Adjuk össze! oldalon egy perc alatt tudnak a potenciális támogatók adományozni.”

NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

Röviden a mesekönyvről: a 44 oldalas, vidám illusztrációkat tartalmazó kiadvány a vakvezető-, hallás-, mozgássérült-segítő, autistasegítő és terápiás kutyák és gazdáik mindennapjait mutatja be – Kuku, a hangjelző kutya szemszögéből.

Címe: Kuku és barátai – Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! (Igaz történetek alapján)

Írta: Loványi Eszter

Rajzolta: Simon Tibor

www.mesekonyv.segitokutya.net