Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A Szerencsejáték ZRT. önkéntesei segédkeznek idén a VGYKE közösségi programjain

2016. március 1.
Kép forrása: pixabay.com

Kép forrása: pixabay.com

Kirándulások, színház, és múzeumlátogatások, klubfoglalkozások, koncertek és sok egyéb színes közösségi program és érzékenyítés kerül megrendezésre a jövőben, ahol találkoznak majd látássérült tagjaink az Szerencsejáték Zrt. önkénteseivel, mely alkalmak során rendkívül jó lehetőség adódik egymás megismerésére, és a látássérültekről alkotott tévhitek és előítéletek lebontására. Remélem jó ismeretségek és barátságok fognak születni eme nagyszerű kezdeményezés során – folytatta Fodor Ágnes.

“Az ONCE-FESZT-SzZrt. keretmegállapodás szerint 2016 az  SzZrt. vállalja, hogy munkavállalói körében felméri az igényt önkéntes tevékenység végzésére, és bátorítja munkavállalóit, hogy önkéntesként részt vegyenek a fogyatékossággal élők javára végzett tevékenységekben.”

Ezt két módon kívánják megvalósítani:

 

  1. “Az Adj bele!” vállalati programjukban idén a központi, azaz a CSR osztály által szervezett önkéntes programok keretében fogyatékossággal élők javára végzett tevékenységeket hirdetnek meg.
  2. Akik nem ezekben a szervezett programokban kívánnak részt venni, azok összeállított „menü ajánlatból” választhatnak olyan civil szervezetet, akinél előre egyeztetett önkéntes munkát végezhetnek egyéni bejelentkezéssel. A civil szervezetek listájának összeállításában is a fogyatékosügy kerül idén fókuszba.

A VGYKE háza táján mindig is sok az önkéntes, de ez az első ilyen vállalati önkénteseket bevonó kezdeményezés, melyben egyesületünk részt fog venni, s amit nagy örömmel fogadunk!- nyilatkozta az elnök asszony.