Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Adventi vásártúra

2016. december 13.

December az ünnepi készülődés jegyében telik. Városszerte nyílnak az adventi és karácsonyi Vásárok. Mi is felkerekedtünk és ellátogattunk a Bazilikához.

b-hazikoadventi-k-elott

A Szent István téren felállított mesebeli faházakban kézművesek igényes ajándéktárgyaiból, népi- és iparművészek, keramikusok, ötvösök munkáiból válogathatnak az érdeklődők. Miután megcsodáltuk a látnivalókat, forralt bort iszogattunk, ami a hűvös időben felmelegített bennünket.

Ezután elsétáltunk a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba, ahol szintén rengeteg ételkülönlegességgel, ajándéktárgyakkal, és nívós programokkal kedveskednek az odalátogatóknak.

Magával ragadott bennünket a színes karácsonyi forgatag, ünnepváró hangulatunk fokozódott. Nagyon örültünk annak, hogy egy ilyen programot ismét be tudtunk iktatni az évzáró rendezvények közé és ezzel segítséget adhattunk a karácsonyi ajándékok beszerzéséhez.

“A karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.” (Müller Péter)

Bernát Zsuzsanna, Puchnyák István
közösségi civilszervezők