Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Amire büszkék vagyunk! – A VGYKE elért eredményei az elmúlt öt évben

2014. november 13.

Rubik kocka képA VGYKE “újjászületése”

A 2014-es évet új, színes és naprakész információkkal gazdagított honlapunkkal indítottuk. A WCAG2.0 szabványnak megfelelő weboldalunk megszületését aprólékos és komoly szervezői munka előzte meg. A tartalmi és arculati tervek egyaránt közös döntés alapján valósultak meg, az ötletelésben az Egyesület vezetősége mellett a VGYKE különböző területein tevékenykedő munkatársak is részt vettek. A honlap tartalmi feltöltéséről és frissítéséről két kommunikációs szakértő gondoskodik, kiknek foglalkoztatása 2013-ban, illetve 2014-ben kezdődött meg.

Pszichológiai konzultáció

2010-ben tematikus csoportokat indítottunk, melyek elsősorban a nők és az idősek számára nyújthatnak segítséget. 2011-ben szükségét éreztük annak is, hogy a látássérült gyermekek szüleit támogassuk információval, ezért szülőcsoportot és családkonzultációt szerveztünk. A pszichológiai tanácsadás szolgáltatásunk folyamatosan él és tagjaink számára térítésmentesen vehető igénybe.

A Közösség Lámpásai

Lámpás projektünk különösen közel áll a szívünkhöz, hiszen célként tűztük ki a látássérültek közösségbe való szervezését. Összesen 6 budapesti kerületben és 5 Pest megyei településen alkalmazunk megváltozott munkaképességű közösségi mentorokat és közösségi civil szervezőket, akik a látássérültek helyi közösségeit szervezik, továbbá kapcsolatot építenek az önkormányzatokkal és a civil szférával. A mentorokat egy EU-s projekt keretében képeztük ki egy 500 órás, 5 hónapos képzés keretében, közülük jelenleg 9 főt foglalkoztatunk. Tevékenységünk látható eredményeket hoz, és nagy gondot fordítunk arra, hogy programjainkról, rendezvényeinkről olvasóink is értesülhessenek honlapunkról, ezáltal közvetítve a közösségi összetartás fontosságát.

További információt itt, a honlapunkon találhat.

Ivanova Daniela
VGYKE szóvivő