Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szemléletformálás a Fehér Bot Napja alkalmából

2014. november 15.

Fotó 1Fotó 2

Az alkalomnak az újpesti Ady Endre Művelődési központ adott otthont, így végül az egy napra tervezett esemény két napossá bővült. Így is maradtak olyan osztályok, akikhez a Lámpások sajnos nem jutottak el, ezért ígéretet tettek arra, hogy hozzájuk is ellátogatnak majd a közeljövőben.

15-én és 16-án is 3-3 osztály érkezett hozzánk, így összesen mintegy 130 gyerkőc érdeklődését próbáltuk felkelteni, kérdéseiket megválaszolni, és nem utolsó sorban Dömpi kutyus simogatásával is igyekeztünk kellemes pillanatokkal megajándékozni őket

– mesél Eleki Abigél, Újpest Lámpásainak közösségi mentora.

Fotó 3

Az osztályok felváltva, óránként érkeztek és a 40 perces foglalkozást két részre tagolva élhették át. Az elsőben bekötött szemmel végeztek el játékos feladatokat, mint például illatok, érmék és tárgyak felismerését, de a nevük leírását is kipróbálhatták. Ezt követően Laci mesélt a kutyával történő közösségi közlekedésről, s tartott bemutatót Dömper kutyus segítségével. A program a felmerült kérdések megválaszolásával és kutyasimogatással zárult.

A tanárok visszajelzései alapján a gyerekek nagyon jól érezték magukat és nagyszerű élményekkel távoztak.

A program nem valósulhatott volna meg az újpesti Ady Endre Művelődési Központ támogatása, valamint a Lámpás kollégák és az Érzékenyítő Csoport munkatársainak együttműködése nélkül!

Köszönet érte mindenkinek!

Fotók és beszámoló:
Eleki Abigél, Újpest közösségi mentora