Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Így telt az első félévünk

2018. szeptember 1.
Az angyalföldi klub tropicariumi látogatásán a gyerekek és a felnőttek cápákat néznek

Ennek az évnek az első féléve a nagy növekedés időszaka volt a számunkra. Ez a növekedés azonban számos új kihívással szembesített mindannyiunkat, melyekkel örömmel néztünk szembe.

Az év elején folytattuk a tavaly megkezdett, Főzőcske névre hallgató programsorozatunk, melyre 2018 második félévében is el lehet majd látogatni. Ezeken a programokon a közös főzés és evés mellett, nagyon békés, kedves hangulatú tapasztalatcsere is folyik, ahol megismerhetjük egymás praktikáit.

A képen az angyalföldi tagok éppen ételt készítenek egy asztal mellett állva

A programjaink azonban az eddigi megszokott kínálat mellett újszerű elemekkel is kellett bővüljenek, a mostanában csatlakozottak igényei miatt. A régebbi klubtagok ezeken az alkalmakon át tudták adni a tapasztalataikat azoknak az újaknak, akik iskolaválasztás vagy iskolakezdés előtt álltak. Több alkalommal is teret biztosítottunk az ilyen jellegű tapasztalatcserének, mely remélhetően sok családnak könnyítette meg a döntéshozatalt az iskoláztatási kérdésekben.

a beszélgetés egy pillanata, a képen még a folyosón

A gyarapodásunk forrása főként a kisgyerekes kerületi családok voltak, így a programjaink tervezésében nekik is biztosítottunk olyan kikapcsolódási lehetőségeket, melyek egyszerre szolgálták ki a szülők és a kicsik igényeit. Így jutottunk el az Állatkertbe, a Holnemvolt Parkba, a Tropicariumba és más olyan helyekre, ahol érdekes és interaktív lehetőségek fogadták az egész családot.

Az angyalföldi klub tropicariumi látogatásán a gyerekek és a felnőttek cápákat néznek

Az év második felében is erre lehet nálunk számítani. Lesznek egész családokat megcélzó programok, a tagjaink által kívánt területeken tapasztalatcserét lehetővé tevő alkalmak és természetes olyan klubnapok, ahol érdekes témákban szerzett ismeretekkel gazdagodhat mindenki.

Őszintén reméljük, hogy a dinamikus, nyitott, élettel teli hangulat még több embernek teszi majd vonzóvá a klubunkat!

Tóth Andrea
közösségi civilszervező