Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Audionarrációs kérdezz-felelek (2. rész)

2017. augusztus 24.
A képen az "Interview" felirat látható, minden egyes betűt egy-egy kéz nyújt felfelé, úgy, hogy a betűk egymás mellett legyenek.

Gál Krisztián és párja, Gál Mónika, újdonsült nézőim voltak a Mátyás király és a cinkotai kántor című zenés mesejáték akadálymentes premierjén. Mindketten vakok, látó kisfiúkkal látogattak el az előadásra. Igazán örültem a válaszaiknak!

1. Hogy érezted magad a kulisszabejáráson? (Elegendő volt a személyi segítés? Mindent meg tudtál vizsgálni közelebbről? Minden kérdésedre választ kaptál?)

Válasz: Nagyon érdekes volt a színpad bejárás, így képet kaptunk arról, hol helyezkednek el a különböző díszletek, hogy is néznek ki a jelmezek. Elegendő segítséget kaptunk a színházon belüli közlekedésben, mosdó, ruhatár, és büfé megtalálásában, majd ezt követően a színházterembe való bejutáshoz, és színpadbejáráshoz. Amit szerettünk volna, meg is tudtuk nézni, így előadás közben nem okozott gondot elképzelni az adott szituációkat.

2. Hallható, érthető és értelmezhető volt a narráció az előadás alatt?

Válasz: Teljesen jó minőségű volt a narráció vételi minősége a készülékkel. Végig érthető, és nagyon jól értelmezhető volt a narráció, főleg azoknak a kis tőmondatoknak örültem, mikor különböző látványos , de nem egyértelmű szituációkat segített értelmezni. Mint pl: Mikor a király súgta a kántornak, ha nem felel meg a három kérdésre, akkor a plébános mezítláb kell, hogy útnak induljon. Ezek a kis tőmondatok nagyon kellettek, ahhoz, hogy teljes egésszé álljon össze a fejemben a színdarab.

3. Elegendő volt a narráció mennyisége vagy többet igényeltél volna?

Válasz: Elegendő volt a narráció, legalább is az én véleményem szerint. Ha ennél több lett volna, akkor a színpadi történések szorultak volna a háttérbe. A rövid tőmondatok sokkal többet segítenek, mint a nagyon részletgazdag bővített mondatok, az előbb leírtak miatt. Persze ez tényleg az én egyéni véleményem.

4. Zavarta a narráció a színpadi szöveg érthetőségét?

Válasz: Nem, inkább segített megérteni sok elgondolkodtató szituációt.

5. Értelmezhető volt a mozgások leírása?

Válasz: Igen.

6. Be tudtad azonosítani a színészek hangját a karakterüknek megfelelően az előadás alatt?

Válasz: Egy-két párbeszéd után már nem okozott gondot, a szereplők beazonosítása.

7. Van bármilyen igényed, ötleted a narráció kapcsán, amit szívesen megosztanál velem?

üresen hagyva

A képen az "Interview" felirat látható, minden egyes betűt egy-egy kéz nyújt felfelé, úgy, hogy a betűk egymás mellett legyenek.

Köszönöm a válaszadást!

A www.facebook.com/vgykeaudionarracio oldalon további véleményeket, narrációkat, programajánlókat és egyéb érdekességeket talál, látogasson el oda is, szeretettel várom!

S. Tóth Erika
audionarrátor, kommunikációs munkatárs
Mobil: +36 30 755 6983
E-mail: vgyke.audionarracio@gmail.com