Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Az első féléves élmények Rákosmentén és kedvcsináló az őszi programjainkhoz

2018. szeptember 3.
A lámpás klubok tagjai láthatóak a képen Süsü bábja előtt, a kiállításon

Az elmúlt félévben változatos és minden igényt kielégítő programokat szerveztünk rákosmenti tagjaink számára. Részt vettünk kulturális programokon, így a RÁZENE újévi koncertjén, februárban A Muzsika Hangja c. narrált színházi előadáson, A Nemzedékek Egymásért Egyesület által szervezett musical gálaesten, és márciusban az MVGYOSZ által szervezett Nőnapi műsoron.

Kiállítás is szerepelt a repertoárban, közkívánatra megtekintettük a Süsü 40 c. kiállítást áprilisban, amelyen jót nosztalgiáztunk.

A lámpás klubok tagjai láthatóak a képen Süsü bábja előtt, a kiállításon

Májusban kisvasúttal robogtunk végig a Margitszigeten, és júliusban ellátogattunk a ferihegyi Aeroparkba is, amely a legizgalmasabb volt valamennyi között. Olyan helyekre is bejutottunk a csoporttal, ahová még a reptéri dolgozók sem feltétlenül, hacsak nem neveznek be egy reptérlátogatási programra. Különleges volt azért is, mert a fejünk felett nagyon közel, 40 méterre húztak el a repülőgépek, és találkozhattunk az égbolt királynőjével is!

Domoszlai János beszél a rákosmenti klubtagokhoz

Nálunk az ősz is gazdag eseményekben bővelkedik. Október 12-én rendezzük meg a Fehér bot napi gálánkat a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban. Tarts velünk, ha szeretnél jó muzsikát hallgatni. Fültanúja lehetsz Vida Gábor zongorajátékának, gyönyörködhetsz Fercsikné Haász Veronika és növendékeinek műsorában, és megcsodálhatod Kovács Judit musical előadását is!

Végül még egy késő őszi különlegességre invitálunk! Bennünket olthatatlan csokiláz kerített hatalmába! November elejére tervezzük a Csokoládé Múzeum meglátogatását a XVI. kerületi Bekecs utcában. Nemcsak a csokoládé történetét ismerheted meg, hanem meg is kóstolhatsz legalább 10 fajta csokit, tetszőleges alapanyagokból kikeverheted kedvencedet, amit magaddal is vihetsz akár ajándékba is!

Várunk szeretettel!

Acsay Péter és Krayné Faragó Zsuzsanna
közösségi civilszervezők