Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Az Önkormányzati Rendészet munkatársai az újpesti látássérült klubon

2018. június 13.
Az újpesti klubnapon éppen bemutatkoznak a helyi polgárőrök

Varga Brigitta rendőr főtörzszászlós körzeti megbízott, vendégeket hozott magával, Mohai Zoltán osztályvezető helyettest és Bohács Róbertet, az Újpesti Önkormányzat Rendészetéről. Brigitta beszámolt nekünk az elmúlt hónapok eseményeiről, a rendőrség eredményeiről, és megkérdezte tagjainkat, milyen panaszaik vannak, illetve összeírta, miben segíthet az újpesti látássérülteknek a továbbiakban.

Az újpesti klubnapon éppen bemutatkoznak a helyi polgárőrök

Mohai Zoltán elmondta, hogy a Közterületi Felügyelet áprilistól Önkormányzati Rendészet néven folytatja munkáját. Továbbá, hogy melyek a rendészeti feladatokat ellátó hivatalos személy (közterület felügyelő) jogállása:

Az Újpesti Önkormányzati Rendészet közterületi munkatársa, önkormányzatunk alkalmazásában álló köztisztviselő, aki szolgálatban intézkedésre jogosult, rendészeti feladatokat ellátó hivatalos személy. A hatályos jogszabályoknak megfelelően jogosult, és köteles ellenőrizni a hatáskörébe tartozó közterületek állapotát, amennyiben az szükséges, eljárást kezdeményezni és a törvényben meghatározott intézkedéseket megtenni. Jogállására tekintettel, fokozott büntetőjogi védelem illeti meg.

Az újpesti klubtagok hallgatják a körzeti megbízottat

Szolgálata teljesítésekor, a külön jogszabályban meghatározott szolgálati egyenruhát visel, egyenruhájára kitűzve viseli az országosan egységes, egyedi azonosító számmal ellátott felügyelői jelvényt. Önkormányzatunk jelképét karjelzésként viseli.

Nagyon sok kérdésre adott választ a két vendégünk. A délután utolsó részében megbeszéltük a további kirándulások lehetőségeit.

Illetve, hogy szinte minden tagunk az unokákkal tölti a nyarat. Jó unokázást, és szép időt kívánunk hozzá! Vendégeinknek mindkét hivatalból köszönjük a felvilágosítást, beszélgetést, és a segítséget. Sikeres munkát kívánunk mindhármuknak!

Kulman Tiborné (Era) és Széles Attiláné (Panka)
közösségi civilszervezők