Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Bemutatkozott a Zugrádió, a VGYKE és a megújult Láthatár bolt

2017. július 4.
A képen a Láthatár Bolt bemutatójának egy pillanata látható, amikor Abigél felvilágosítást ad egy termékről

Vendégünk volt a zuglói Civil Rádió szerkesztője Szabó-Gere Imre. Imre elmondta, hogy Zugrádió néven kezdett működni Zuglóban egy új csatorna, amely az interneten, a www.zugradio.hu címen érhető el. Ez a csatorna a Zuglóban működő civilszervezeteknek ad lehetőséget arra, hogy bemutatkozhassanak a lakosságnak. Az internetes rádiózás előnye, hogy bárki, bárhol megtalálhatja és meghallgathatja a műsoraikat. A mostani klubdélután után, hetente a VGYKE szolgáltatásai is bemutatkozhatnak. Ez egy jó lehetőség arra, hogy a lakosság szélesebb körben megismerje egyesületünket, munkánkat.  Bízunk abban, hogy a kerületben lakó látássérültek bizalommal fordulnak hozzánk és bátran igénybe veszik szolgáltatásainkat.

A képen a klubnap résztvevői láthatóak

Következő vendégünk Mészáros Ágnes, a VGYKE alelnöke volt. Ági arról beszélt, hogy miért érdemes az egyesület tagjának lenni. A tagok milyen szolgáltatásokat vehetnek kedvezményesen igénybe, miben tud az egyesület segíteni a látássérülteknek. Elmondta az egyesület legújabb kezdeményezését a Soltvadkerti nyaralási lehetőséget, ami igen kedvezményes áron érhető el.

A délután második felében megemlékeztünk a júniusi jeles napokról, fontosabb eseményekről, melyek a hónaphoz kötődnek. Egy kis kvíz játék is következett, mely Foky Ottóhoz, Nepp Józsefhez (akik szintén ebben a hónapban születtek) és a mesékhez kapcsolódott. Kray Zsuzsi, a rákosmenti Lámpás Klub mentora elmesélte, hogy tagjai között van egy idős úr „Gyula bácsi” aki személyesen ismerhette őket és együtt dolgozhatott velük. A kérdésekre mindenki egyszerre és helyesen válaszolt.

A képen a Láthatár Bolt bemutatójának egy pillanata látható, amikor Abigél felvilágosítást ad egy termékről

Ezután Eleki Abigél, a Láthatár bolt vezetője mutatta be a megújult boltot. Elmondta, hogy áprilisban megváltozott a bolt arculata, aki benéz hozzájuk meglepetésben lesz része. Katona Zsuzsi továbbra is a bolt munkatársa és közösen osszák meg a munkát és a kitelepüléseket is. Bemutatta a magával hozott segédeszközöket, különböző termékeket, melyeket kézről-kézre megnézhettünk, kipróbálhattunk. Hozott magával néhány újdonságot is, amit mostanában szereztek be és habár nem segédeszköz, de akár ajándéknak is megfelelő lehet. A nagyítók, tablettavágók- és adagolók mellett kapható a boltban igazi tollból készült nyakpárna, bőrtokban kulcstartó, vászon szatyor és egyéb praktikus termék is.  Miután mindent megnéztünk és kipróbáltunk kedvet kaptunk a vásárláshoz is.

A délután gyorsan elszaladt, azt vettük észre, hogy letelt az időnk és át kell adnunk a termet az utánunk következő csoportnak.  Mindig örülünk, ha tagjaink jól érzik magukat velünk.  Bízunk benne, hogy egyre többen hallanak rólunk és eljönnek programjainkra.

Kiss Márta, Tanai Csaba
közösségi civilszervezők