Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Beszélgetünk a hallásról

2023. május 26.
Beszélgetünk a hallásról, a fül anatómiája látható a képen,
Kép Forrása: geers.hu
Beszélgetünk a hallásról 
Kedves Klubtagok, Kedves Érdeklődők!

Sok szeretettel hívunk benneteket következő klubnapunkra. Ez alkalommal a WIDEX Hallásközpont munkatársa, Bacsevics Linda látogat el hozzánk. Szó lesz a központ működéséről, munkájáról. Beszélgetünk a hallásról, a hallást segítő eszközökről, azok beszerzésének módjáról. Lehetőség nyílik a helyszínen hallásvizsgálat elvégzésére is igény szerint.

Pár érdekes kérdés (forrás: ChatGPT):

Hogyan működik a hang feldolgozása a fülben? Hogyan érzékeljük a különböző hangmagasságokat? Miért vannak olyan hangok, amelyeket csak egyes állatok vagy rovarok hallhatnak? Miért érezzük, hogy a hangok távolabbról vagy közelebbről érkeznek? Miért változik a hangok intenzitása különböző környezeti feltételek között? Miért tudunk könnyebben megkülönböztetni ismerős hangokat ismeretlenektől? Miért befolyásolja a zaj a hangok érzékelését? Miért érezzük néha, hogy a hangok rezonálnak a testünkben? Miért fordul elő, hogy hallucinációk vagy fülcsengés jelentkezik a hallási rendszerben? Hogyan befolyásolja a genetika vagy a környezeti tényezők a hallási képességet? Miért vagyunk érzékenyebbek a magas vagy alacsony frekvenciájú hangokra? Miért érzékelünk néha helytelenül hangokat, például tévesztjük össze egy másikkal? Miért van az, hogy egyesek nagyon érzékenyek a hangokra, míg mások kevésbé? Miért nehéz néha követni egy zajos környezetben zajló beszélgetést? Miért befolyásolja a hangok hangulatunkat és érzelmi állapotunkat? Miért érezzük, hogy a zenék és dalok hatással vannak ránk érzelmi szinten? Miért segíthet a zene a stressz vagy fájdalom enyhítésében? Miért történik a hangok lokalizálása és térbeli érzékelése? Miért élvezünk olyan tevékenységeket, mint az éneklés vagy a zenei előadás? Miért érezzük, hogy a hangok meghatározzák a környezetünk hangulatát?

Klubunk második felében májusi jeles napokról és közelgő klubprogramjainkról beszélgetünk majd. Tudjátok mik ezek a jeles napok? Ha nem számotokra is kifognak derülni a nap folyamán.

Helyszíne: Kondor Béla Közösségi Ház

(1181 Budapest Kondor Béla sétány 8.)

Időpont: 2023. május 31. (szerda) 15 óra.

Mindenkit sok szeretettel várunk.

Pázmán Krisztina és Juhos Róbert
közösségi civilszervezők

Elérhetőségeink:

Telefon : 06 30 852 2131 / 06 70 377 3235

Email: 18.kerulet.szervezo@vgyke.com

#Hallás #beszélgetés #klubnap #hallásvizsgálat #vendég #WIDEX #hallásközpont