Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Boldog Ember Klubfoglalkozás

2018. január 10.
Egy nő egy napos parkban ül és örül a napfénynek
Egy nő egy napos parkban ül és örül a napfénynek

A kép forrása: https://www.stevenaitchison.co.uk/

A boldogságra való képességünk fejleszthető!

„A pszichológia által leírt összefüggésekben nem kell hinni – azok ugyanis tudományosan igazolt tények.” (Dr. Szondy Máté)

A Jobb Veled a Világ Alapítvány tíz hónapos boldogságprogramjának tematikája alapján inkluzív szemléletű Boldog Ember Klubot szervezünk az érdeklődők részére.

A program a pozitív pszichológia kutatási eredményeire építve ad módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás és a felnőtt korosztály számára egyaránt.

Érdemes megismerkedni az úgynevezett boldogságfokozó technikákkal, és azokat tudatosan alkalmazni mindennapjaink során. Ha így teszünk, nemcsak boldog pillanatokat élhetünk át, hanem azt is megtapasztalhatjuk, hogy boldogabban jobban boldogulunk az életünkben.

Melyik boldogságfokozó technikával foglalkozunk januárban?
Szeptemberben gyakoroltuk a hálaadást, októberben megismerkedtünk az optimista gondolkodásmóddal, novemberben a társas kapcsolatok ápolásának fontosságáról tanultunk, decemberben a boldogító jó cselekedetekkel foglalkoztunk, januárban, az új év küszöbén pedig a célok kitűzéséről és eléréséről lesz szó.

Mi a boldogságfoglalkozások alapvető célja?
A Boldogságfoglalkozások célja nem az, hogy elhitesse a résztvevőkkel azt, hogy az élet problémamentes, hanem az, hogy segítséget adjon ahhoz, hogy képesek legyünk szembenézni az élet kihívásaival, hatékonyan tudjunk megbirkózni a nehézségekkel, valamint a testi-lelki egészségmegőrzés fontosságának tudatosításával előmozdítsa a sikeres életmódváltást. A Boldogságfoglalkozás a tudatos életmódnak az önismereten alapuló módszertana. Minden egyes boldogságfokozó technika mögött empirikus kutatási eredmények állnak.

Mérő László nyomán nem csupán az érdekel bennünket, hogy lelki értelemben hogyan kapaszkodhatunk fel mínusz ötről nullára, hanem az még inkább, hogy nulláról hogyan juthatunk el plusz ötre.

Foglalkozásainkon világnézetre való tekintet nélkül szeretettel látunk minden kedves Érdeklődőt. Fontos, hogy akik elhatározzák magukat, hogy bekapcsolódnak a foglalkozásokba, próbáljanak elhatározásuk mellett ki is tartani a program lezárásáig, júniusig.

Saját hozzáadott értékként inkluzív szemléletű foglalkozásokat tartunk, akadálymentességet biztosítva a látássérült résztvevők számára is. Az egyes alkalmak a résztvevők aktivitására, együttműködésére és kreativitására épülnek.

Mikor lesz a következő boldogságfoglalkozás?
A foglalkozásokat havonta egy alkalommal, szombat délutánonként szervezzük meg.

Az 5. boldogságfoglalkozás időpontja:
2018. január 13. szombat: 15.00—18.00 óra
A pontos kezdés érdekében kérünk, érkezz meg 14.45 körül.

Helyszín: Néhány lépésre a Thököly út és Gizella út kereszteződésétől, egy magánlakás tágas és kényelmes nappalijában.

Megközelíthető: a 7-es buszcsalád bármelyik tagjával, továbbá 5-ös, 8E-s, 108E-s, 110-es, 112-es és 133E-s autóbuszokkal, valamint 72-es trolibusszal és az 1-es villamossal.

Költségek: A programon való részvétel díjmentes, de az együttlét költségeit egymás közt megosztjuk.
(A legelső alkalom úgynevezett kóstoló alkalom, ingyenes!)

Bővebb információk a bieber.m@freemail.hu e-mail címen kérhetők. Kérem a tárgysorban feltüntetni: Játékklub felnőttek részére.

Bieber Mária