Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Családi nap a Piroska óvodában

2015. június 24.

fotó1fotó2

A családi napon számos színes programmal várták a kisebbeket, akik ügyességi játékokban vehettek részt, ugrálóvárazhattak, sőt akár rendőrmotorra és tűzoltóautóba is beszállhattak pár perc erejéig.

Megérkezés után az épületben foglaltunk helyet, de a jó idő kis csapatunkat is a szabadba csábította, így hát az udvaron folytattuk a napot, amely során megoszlottak a feladatok. Ricsi és Zsuzsa a szemkötős játékokat mutatta a gyerekeknek, akik először különböző gyümölcsöket, állatokat tapinthattak ki, majd az illatuk alapján fűszereket ismerhettek fel.

A következő körben hallószervüket tehették próbára. Három dobozba különböző tárgyakat helyeztünk el, és hallás útján megállapíthatták, hogy melyik párosítható össze.  Akinek érdeklődése továbbra is kitartott, az megismerhetett néhány segédeszközt: kipróbálhatta a Braille sort és a beszélő színfelismerőt. Örömünkre sok szülőt is sikerült bevonni a játékokba.

Végezetül pedig a gyerekek meghallgathatták Jani ismertetőjét a dél-amerikai zenéről és élvezhették játékát a quena nevű latin-amerikai hangszeren.

Ebben a csodálatos időben mindannyian jól éreztük magunkat, és ezúton is köszönjük az óvoda vezetőségének meghívását!

Krayné Zsuzsa
Acsay Péter