Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Dartsra fel!

2016. június 3.
Kép forrása: en.wikipedia.org

Kép forrása: en.wikipedia.org

Az érzékeikre hagyatkoznak

2 és fél éve edz a csapat, heti 1 alkalommal. Eleinte a legfontosabb az volt, hogy a látássérült csapattagok ráérezzenek a helyes irányra. A beszélő tábla segítségükre van ebben, hiszen dobni is a hangok alapján tudnak. Az utóbbi időben komoly fejlődésen estek át a játékosok, már-már rutinszerűen játszanak és segítséget sem igényelnek. Következő lépésként meg kell tanulniuk, hogy a számok milyen sorrendben állnak a táblán.

Profi segítség

A Magyar Darts Szövetségtől érkezett látogatóba Harsányi Enikő, aki versenyszerűen űzi ezt a sportot. Különböző technikákat mutatott és tanácsokat adott a sportpalántáknak, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a dartsozással. Az osztrák csapat háziversenyén már részt vettek és bemutatókon is voltak, például a 11. kerületben. Enikő szerint már javában készen állnak arra, hogy amatőr versenyeken induljanak!

Toboroznak!

Kis csapatuk jelenleg 7 főből áll, de szükségük lenne még egy emberre.  Meghívást kaptak idén júliusra az osztrák csapattól, és oda már teljes létszámmal szeretnének ellátogatni. Négy gyengénlátó és négy vak játékosból állna össze a csapat, így lenne a legideálisabb, hiszen mindannyian egyenlő esélyekkel indulnának.

Eddig péntek délutánonként edzettek 2-3 órát, de a nyárra való tekintettel áttették az alkalmakat hétfőre, hogy hétvégente aki utazna, az megtehesse.

Téged keres a Darts-team, ha:

–          jó csapatjátékosnak tartod magad

–          szereted a kihívásokat

–          szívesen kipróbálnád magad egy izgalmas sportágban

–          és szeretnél egy családias, összetartó közösségbe tartozni

Jelentkezni Katona Zsuzsinál lehet a +36  70 383 3611-es telefonszámon, vagy a lathatar@vgyke.com e-mail címen.

Hajrá!

Ivanova Daniela