Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Vidák Zsolt grafikusművész Leltár című kiállítása

2016. június 4.

Izgalmas, felnőttek és gyerekek számára egyaránt érdekes tárlaton jártunk 2016. 05. 19-én a Nagy Balogh János Kiállítóteremben.

madridvidák

A látványról Vidák Zsolt grafikusművész, illusztrátor gondoskodott, aki 2008-ban végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafikai szakán, diplomamunkája elnyerte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Különdíját. Még abban az évben beválogatta a Lürzer’s Archhive c. német szakmagazin a világ 200 legjobb illusztrátora közé, s azóta még kétszer megkapta ezt a szakmai elismerést. Tervei alapján készült Magyarország legnagyobb tűzfalfestménye is.

Orsi narrál ellenőr

Mostani kiállításán szürreális, groteszk illusztrációit és könnyedebb, barátságosabb képeit is láthattuk. Gyermekkönyveket is illusztrált, többek között Vig Balázs meseíró Todó kitálal az oviról című könyvét.

Mindig is foglalkoztatta, hogy miért nem készültek Budapestről olyan egyedi képeslapok vagy zsebkönyvek, amelyek a pesti embereket, karaktereket mutatják be, ezért megrajzolta azokat a típusokat, akikkel nap mint nap találkozunk az utcán. Kedves, színes képein sajátos szemszögből mutatja be a várost.

Szokatlan vállalkozás, de bélyegeket is tervez a Magyar Postának, közlekedési eszközökről, sportesemények apropóján vagy ismert személyiségek születési évfordulóihoz kapcsolódóan.

Budapestképregény

Most is Mohay Orsolya kalauzolt bennünket ezen az érdekes tárlaton, és tette számunkra láthatóvá, érthetővé, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Bernáth Zsu