Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Egészségnap Szentendrén

2016. július 8.

sz20160611_1sz20160611_2

 

A programon nagyon sok látványos és érdekes kamion és asztal várta a látogatókat, ami mellett nem volt könnyű látogatókat csábítani a VGYKE asztalához. A látogatókat nagyon érdekelték a nyári fertőzésveszélyek, az oltások és a megelőzési lehetőségek, valamint a rendkívül látványos kamionok.

A program tornabemutatóval, tánccal és akrobatikus kerékpárosokkal indult el, melyek nagy sikert arattak egy éppen arra tévedt kínai turistacsoport tagjai között.

Ezt követően kapta meg a Lámpás Klub a terepet és bemutathattuk a különböző látásproblémákra készített segédeszközöket, a szimulációs szemüvegeket, valamint Pozsgay Dóri önkéntesünknek köszönhetően egy kutyás program is helyet kapott az egészségnapon.

Utána a Paradicsom Egyesület tandem kerékpárosai vakoknak és gyengénlátóknak is lehetővé tették a biciklizést, amely szintén népszerű volt. Azok, akik a programok közben keresték fel az Egyesületünk asztalát, egy kvíz-kitöltésben vehettek részt, mely jó alkalmat teremtett a beszélgetésre.

Bár az időjárás nem volt éppen kedvező ahhoz, hogy túl sok ember látogasson el a rendezvényre, mégis nagy örömünkre szolgált, hogy az egészségnap hozzájárult olyan látássérültek felkutatásához, akikkel eddig nem volt kapcsolatunk. Ezek az alkalmak azért is hasznosak, mert el tudjuk juttatni őket azon lehetőségek közelébe, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a mindennapi életüket. Ezért tényleg nagyon örvendtünk annak, hogy ebben az évben helyet kaptunk a kitelepülők között.

Hajnalné Filipich Adrienn
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!