Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Egészségnap Szentendrén

2014. szeptember 22.

Beszélő segédeszközöket mutattunk be, többek között a vérnyomásmérőt, konyhamérleget, lázmérőt és a nagyítókat. A gyermekek pedig bekötött szemmel, játékos formában állatfigurákat és illatokat ismerhettek fel. Természetesen ezúttal is Laci és Dömper kutya aratták a legnagyobb sikert, minden arra járó gyermek odaszaladt pár kérdés és egy simogatás erejéig.

Egészségnap fotó 1

Mivel az egészséges életmód a látássérültekre is ráfér, bemutattuk az egyik kedvenc szabadidős sportunkat, a tandembiciklizést. A helyi Paradicsom Egyesület lelkes tagjai mögé bármely lelkes résztvevő felpattanhatott a nyeregbe.  Zsuzsival elsőként mehettünk pár kört. Miután az ismerőseink és a szemlélődő városiak látták, hogy túléltük, közülük sokan bátorságot merítve felvették a szemtakarót és rábízták magukat a vezetőre.

A biopiacon ízletes és egészséges ételeket, sajtokat, szörpöket és aszalt gyümölcsöket kóstolhattunk.

Az esemény vidám színfoltjaként piros ruhás fúvószenekar, mazsorettek és gyümölcsjelmezes gyermekek vonultak végig a Lázár cár téren és a környező utcákban. Szentendrén és a környező településeken élő fogyatékos személyek soron kívül vehettek részt a szűrővizsgálatokon is.

Egészségnap fotó 2

Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket a szentendrei látássérültek klubja és a VGYKE nevében Gerőcs Katalinnak, az Egészséges városért Közalapítvány elnökének a részvételi lehetőségéért, valamint a szentendrei látássérültek klubja számára nyújtott pénzbeli támogatásért.

A Paradicsom turisztikai és kulturális egyesület részéről pedig Árpássy Miklósnak, aki kollégájával Zolival együtt biztosította számunkra a biciklizés felejthetetlen élményét.

Köszönettel tartozunk a budakalászi Auchan csapatának is, akiktől almát kapott klubunk.

Végül, de nem utolsósorban köszönjük minden résztvevőnek a lelkes közreműködést!

 

Moldován Eszter

közösségszervező