Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Egy kiállítás, ahol kötelező hozzáérni az alkotásokhoz avagy mindent a kéznek, semmit a szemnek

2017. április 15.
A fényképen a látogatócsoport tagjai láthatóak

Egészen különleges kiállításon jártunk a Széchenyi Gyógyfürdőben április 5-én. A fürdő márványtermében rendezett Tapintható Kiállításon látássérült és vak alkotók műveit, illetve képzőművészek, iparművészek és különböző fogyatékossággal élő művészek munkáit ismerhettük meg, látássérült tárlatvezetők közreműködésével. Klubtagjainknak nagy élményt nyújtott a kiállítás, hiszen a tárgyak mellett nemcsak síkírásban, hanem Braille írásban is volt ismertető.

A fényképen a látogatócsoport tagjai láthatóak A fényképen a kiállítás látogatásának egy pillanata látható, amint a látogatók origamit hajtogatnak

A látók szemkötővel, csak a tapintásukra hagyatkozva „nézhették” meg a kiállított műveket, találgatták, vajon mi lehet, amit éppen tapintanak? Megtapasztalhatták, hogy a látássérültek milyen különös világban élnek, hogyan érzékelik a környezetüket, és a környezetükben lévő dolgokat.

A program végén lehetőség nyílt origamizásra. Többen kipróbálták, és nyuszikat, tulipánokat hajtogattak, amit hazavihettek.

Emlékezetes délutánt töltöttünk a márványteremben, mert a Tapintható Kiállítás is ritkaságszámba megy, és a kreatív befejezés is nagy tetszést aratott klubtagjaink körében.

Bernát Zsuzsanna
közösségi civilszervező