Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Mozgalmas Április Rákosmentén

2017. április 16.
A fényképen a klubprogram egy pillanata látható, amint a tagok az asztal mellett ülve hallgatják azt, aki beszél

Április első keddjén tartottuk a klubnapunkat a Rákoshegyi Közösségi házban. Elsőként mindenki elmesélte mi történt vele azóta, amióta nem találkoztunk. Ez jó alkalom arra, hogy jobban megismerjük egymást.

Eközben vetődött föl egy tagunk részéről, hogy hívjunk meg egy orvost, aki a modern szemészeti kutatásokat és az új eljárásokat ismerteti nekünk. Kérésének igyekszünk eleget tenni.

Aztán kolléganőnk, Márti következett a Láthatár boltunk színeiben, aki ismertette velünk a magával hozott termékeket: különböző nagyítókat, konyhai eszközöket, amiket ki is lehetett próbálni. Szóba kerültek egy kicsit a húsvéti népszokások is.

Mivel a Művelődési Háznak, ahol vagyunk, új művelődésszervezője van Telek Mónika személyében, megkértük, hogy mutatkozzon be nekünk, és meséljen a Házban folyó programokról. Ennek során merült föl, hogy szívesen csatlakozunk egy olyan nyílt naphoz, amelynek alkalmával a Házban működő szervezetek és egyesületek jobban megismerhetik egymást. A Közösségi Ház vezetője örömmel üdvözölte a kívánságunkat, és megígérte, hogy feltétlenül meghív bennünket, ha ilyet szerveznek.

Ezúttal is Jana muzsikája tette színesebbé a klubdélutánt, melyen 15-en vettünk részt.

A fényképen a klubdélután egy pillanata látható, terített asztal és a tagok A fényképen a klubprogram egy pillanata látható, amint a tagok az asztal mellett ülve hallgatják azt, aki beszél

 

Április 7-én a Vigyázó Sándor Művelődési Házban vettünk részt az „Aranyláz” c. zenés irodalmi műsoron, mely az idei költészet napja előtt tisztelgett.

A fényképen az látható, amint a résztvevők ülnek a székeken A fényképen az látható, amint a tagok megérkeznek a programra

 

A Színházteremben a Hoppál Mihály Band adott elő ismert és mai szerzőktől való megzenésített verseket, amelyek Arany Jánoshoz kötődtek valamilyen formában, Ebben az évben ünnepeljük ugyanis a költő 200. születésnapját. Hoppál Mihály Band stílusban átdolgozott zeneszámokat gitár, fuvola, tangóharmonika, klarinét, beatbox színesítette.

Az Együttes egyébként 2014-ben alakult. Három műfaj elemeiből alakították ki hangzásukat: dzsessz, világzene, beatbox. Keresik az egyedi, szokásostól eltérő zenei megoldásokat. Előszeretettel alkalmazzák kortárs költők szövegeit dalaikban (forrás: wikipédia).

Ráadásként eljátszottak azzal a gondolattal, hogy miként szólt volna a Tündér című vers, ha Weöres Sándor és Jimmy Hendrix találkozott volna. Nagyon jó hangulatú estét töltöttünk a zenekarral. A programon 14-en vettünk részt.

Április 11-én pedig érzékenyítésen voltunk a XVII. kerületi Czimra Gyula Általános Iskola két osztályában.

A fényképen az látható, amint a diákok Boncát simogatják A fényképen Peti látható, amint egy diáknak a kísérést magyarázza

 

Krayné Faragó Zsuzsanna és Acsay Péter
közösségi civilszervezők