Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Előadói délután Békásmegyeren

2016. október 24.

Először Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke mondta el köszöntőjét. Bemutatta egyesületünket, majd annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a vak és a látó emberek közelebb kerüljenek egymáshoz, mely a közösségépítés legfőbb célja.

Természetesen nem maradt el a harmadik kerületi Lámpás klub bemutatása sem, mely éppen egy éve működik a Csobánka téri épületben.

vgyke_klub_obuda_fbotnap_20161015_057 vgyke_klub_obuda_fbotnap_20161015_013-1

A fellépők közül először Csányi Márton adta elő Liszt Ferenc egyik művét. Utána  Bartolf Zsuzsanna népdalt, Kisnémedi Varga Pál operettet, Sulyok Péter sok humort, Vörös János pedig egy szép dalt adott elő. A látássérült fellépők után Zsuzsa Mihály énekes színművész csodálatos hangjával és saját versével szórakoztatott minket. Végül az Ezüsthúr Citera Együttes zárta a fellépők sorát.

 vgyke_klub_obuda_fbotnap_20161015_151-1vgyke_klub_obuda_fbotnap_20161015_074

A műsorvezetésben R. Kárpáti Péter színművész volt a társam, akit kellemes közéleti emberként ismerve örömmel fogadott a közönség. Amellett, hogy szerepet vállalt az előadók konferálásában, egy kedves verssel is megajándékozott bennünket.

Mindenki nagyon jól érezte magát, hiszen egy felejthetetlen szép délutánt töltöttünk így együtt. Ezúton is köszönjük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának, hogy lehetőséget kaptunk a program magvalósításához. Ez nagyon sokat jelentett nekünk, mert ez az esemény ismét bebizonyította, hogy a látók és látássérültek között valójában nincsen semmilyen akadály.

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező