Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Érzékenyítésen jártunk Rákosmentén

2017. november 6.
a képen a lámpás molinó látható

A Rákoshegyi Közösségi Ház Rákoshegyi napokat szervezett, melyre minket is meghívtak az érzékenyítő programunkkal. Mindenki megtalálhatta a számára megfelelő szórakozást: a felnőtteknek főzőversenyt rendeztek, a gyerekeknek pedig zenés, táncos műsort, valamint bábelőadást is.

A képen Peti a gyerekekkel

Míg a műsor zajlott, hasznosan töltöttük az időt: körbejártuk a Közösségi Ház termeit, udvarát, és kapcsolatokat építettünk. Megismerkedtünk például a Kertbarát, a Berky Lili, a Daganatos betegek klubtagjaival, a Rezedák Népdalkör énekeseivel és találkoztunk Bényi Zsolttal kerületünk rákoshegyi önkormányzati képviselőjével is.

A képen Peti látható az érzékenyítésen

Pontosítottuk a részleteket a rákosmenti Polgárőrség tagjával, Farkas Tamással, aki az októberi klubunkon tart előadást a Polgárőrség munkájáról. Megbeszéltük a RÁCUK vezetőjével, hogy Vigyázó Művelődési Házban, november 11-én tartandó egészségnapon ismét részt veszünk kiállítóként.

a képen a lámpás molinó látható

A műsor végén kezdődött a vetélkedő, ami három állomásból állt. Minden feladat teljesítése után a gyerekek egy érvényesített menetlevelet kaptak arról, hogy feladatot teljesítettek. Nálunk, a második állomáson a szemtakarók segítségével mutattuk meg, hogy a szemen kívül a többi érzékszervvel is sok információhoz juthatunk.

A képen az érzékenyítés látható

Összepárosító társasjátékkal, illatokkal, zörgős dobozainkkal készültünk erre az érzékenyítésre. Péter a Pinokkió című mesét olvasta a kicsiknek, és az érdeklődő felnőtteknek, valamint válaszolt a kérdésekre is. Egy tagunk is meglátogatott minket a Közösségi Házban, amely teljessé tette a napunkat.

Krayné Faragó Zsuzsanna és Acsay Péter
közösségi civilszervezők