Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Esélyegyenlőség Ünnepe Újpesten

2017. május 23.
A képen a kerekesszékes táncosok láthatóak

Nagyon vártuk mindketten ezt a napot, hogy újra beszélgethessünk a gyerekekkel. Kétszáz gyerkőc tanári kísérettel várta izgatottan, mi történik majd.

A Cri-Du Chat vezetője, Bencsikné Mayer Mónika hívta fel a figyelmet egy helyben lévő rajz kiállításra. Utána az alpolgármester úr nyitó beszéde következett. A VGYKE. érzékenyítő program első felében, Széles Attiláné (Panka) a botos közlekedésről, Tanai Csaba pedig Boncával, a kutyás közlekedésről tartottak bemutatót.

A képen a kerekesszékes táncosok láthatóak

Fantasztikus táncbemutatót láthattunk, a Kombi Táncegyüttestől, három pár táncos bemutatásával. Az érdekesség a táncosoknál, hogy egy kerekes székes hölgy, és két kerekes székes úr, ép partnereikkel fantasztikusan táncoltak.

A szünetben, az érzékenyítő foglalkozás az asztalainknál, nagy sikert aratott. Domoszlai János, Kiss Márti segítségével alig győzte, a Braille-írás bemutatását a gyerekeknek, és tanáraiknak. Az asztalainknál, tömött sorokban várakoztak a gyerkőcök, hogy bekötött szemmel Eránál, és Pankánál illatokat és különböző anyagokat ismerjenek fel.

A szünet után, Panka saját versét és humoros írását olvasta fel. Ivanova Daniella csodálatos hangján pedig rajzfilm dalokat énekelt. Mártit és Pankát is magával ragadta a ritmus, és a gyerekekkel együtt riszáltak úgyis-úgyis.

A program befejezéseként, a Down Alapítvány Zágrábi utcai Gondozóházának Tánccsoportja dobta fel a hangulatot még jobban. Most már mindenki táncolt. Ilyen jó hangulatban telt el a délelőtt, az esélyegyenlőségi napunkon.

Kulman Tiborné, Széles Attiláné
közösségi civilszervezők