Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Életmódnap a Duna Teraszon

2017. május 22.
A képen érdeklődök gugolnak az asztalunknál.

Az Életmódnap az egészséges módon, valamint a családdal, barátokkal közösen töltött idő értékét volt hívatott reklámozni, melyre az Egyesületünk is meghívást kapott. A program alapvetően arra koncentrált, hogy értékes és érdekes időtöltést ajánljon a családoknak és a baráti társaságoknak. Hogyan jött képbe az Egyesületünk?

A szervezők elmondták, hogy érdekes játéklehetőségeket kerestek és így találták meg a vakok ping-pongját, mint sokak által nem ismert játékot. A rendezvény kitalálója azonban ismerte a VGYKE kerületi lámpásait is a korábbi rendezvényekről, így tudta, hogy nekünk is vannak érdekes, szemléletformálást célzó játékaink. Ezért megkért minket arra, hogy ezekből néhányat vigyünk ki.

Így történt, hogy a Duna Terasz legérdekesebb részén, az ugrálóvár, a vak ping-pong és a fallabda mellett a VGYKE is kapott egy sátorhelyet. A barátságos vakvezető kutya megsimogatása mellett nálunk mód nyílt Braille-írás megfejtésre, szemtakarós párosítós játékra és egy érdekes, kellemes beszélgetésre is. Nagy örömmel tapasztaltuk azt, hogy nem egyszer várakozni kellett a sátorunknál, olyan sokan kerestek fel minket!

20170520_120938

Különösen nagy örömmel fogadtuk azt a tényt, hogy vidám, könnyedebb, szórakoztató jellegű programoknál is terveztek velünk. A nálunk megmutatkozó nagy érdeklődés igazolta, hogy a szervezők jól tették, hogy ránk is gondoltak.

20170520_115740

A rendezvényen sok volt a gyerek, ami számunkra azért örvendetes, mert már ilyen kicsi korban pozitív élményeket szerezhettek rólunk, valamint olyan formában találkozhattak velünk, amikor mi adhattunk nekik valami kellemeset. Reméljük, hogy erre még számos további alkalommal is majd lehetőség nyílik!

Jánosi Veronika és Molnárné Tóth Andrea
XIII. kerületi közösségi civilszervező