Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Európai Parlamenti képviselő dicséri munkánkat

2021. augusztus 31.
Kósa Ádám portréja

Forrás: Kósa Ádám Facebook-oldala: https://www.facebook.com/adamkosamep/
 

Úgy két héttel új filmünk, a “Legyen minél több diplomás látássérült embernek munkája!” megjelenése után Kósa Ádám hosszú sorokban fejezte ki elismerését saját Facebook-oldalán. Tudvalevőleg ő képviseli közvetlenül a magyar fogyatékos emberek érdekeit Strasbourgban és Brüsszelben az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának tagjaként. Ő maga siket ember, ügyvéd képzettségű, aki jelnyelven kommunikál. A film linkjét is közzéteszi posztja végén, hozzászólásként. Lássuk a posztot!

„*Honlapszerkesztési, korrektori, ügyfélszolgálati tevékenységet látnak el, illetve rehabilitációs tanácsadással foglalkoznak diplomás #vakok! Ők már megtalálták a helyüket.
*Nem #csoda, hanem valóság: okostelefonok, illetve egyéb IT-eszközök segítségével már nemlátóként is sokféle feladatot el tud végezni egy ember. Az Európai Parlamentben is vannak kollégáim, akik a munkavégzés során hasonló eszközöket használnak. Igaz, a munkáltató nyitottsága, illetve a munkavállaló akarata és képzettsége kulcsfontosságú!
*Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával megvalósult “AC-DC Találd meg a helyed!” nevet viselő projekt a diplomás látássérültek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését segíti.
*Segítsük egymást jó példákkal, melyekből mindannyian tanulhatunk és másokat is motiválhatunk! ***
Hajrá, VGYKE!”

Mindezt pedig egy kézzel írt szöveggel is kiegészítette: Diplomás vakok, akik már megtalálták a helyüket!

Gy. Dobos Mariann
AC-DC projekt-munkatárs