Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Évzárókon jártunk

2018. június 29.
Egy szülő a Láthatár Bolt asztalánál beszélget a Gyengénlátók Iskolájában a kerületi szervezőnkkel

Az Egyesületünk kitelepülésének a célja az volt, hogy helyben tudjuk informálni a megjelent szülőket, diákokat és hozzátartozókat. Mindkét iskolában egy diszkrét, csendes helyet kaptunk, ahova bárki oda tudott lépni beszélgetni, nézelődni vagy bármilyen információt kérni. Az előre becsült igényt jóval meghaladó mértékben éltek is a lehetőséggel.

Egy szülő a Láthatár Bolt asztalánál beszélget a Gyengénlátók Iskolájában a kerületi szervezőnkkel

Az egyik asztalnál a Láthatár Bolt kínálata volt kihelyezve, de nem csupán azért, hogy a termékeket bemutassuk vagy eladjuk, hanem azért is, hogy alkalmat adjon a beszélgetésre. Számos szülő tárta fel milyen problémára keres segédeszközöket és ehhez adtunk érintettként is segítséget, tanácsot. Ismét kiderült, hogy számos kérdés él sokakban a segédeszközökkel kapcsolatban és egy azonnal, diszkrét módon igénybe vehető szaktanácsadásra hatalmas az igény.

Az ügyfélszolgálat asztala előtt áll egy szülő és egy diák a Gyengénlátók Iskolájában

Az asztalnál alkalom nyílt arra is, hogy azonnal be lehessen lépni. Ezen túlmenően felvilágosítást adtunk a pályázatainkról, a nálunk létesített tagsággal igénybe vehető szolgáltatásokról. Tekintettel arra, hogy mennyi előny jár a VGYKE-tagsággal, nem is csoda, ha többen éltek is a lehetőséggel.

A Láthatár Bolt asztala sok nagyítóval a Gyengénlátók Iskolája évzáróján

Mindezek mellett bemutattuk a klubhálózatunkon keresztül elérhető programkínálatot is. A klubhálózatunknak van három olyan előnye, amelyik az Egyesületünket jól ismerők számára nem meglepő, de valahol mégsem magától értetődő. Ezek közül az egyik, hogy Budapest szinte teljes területét lefedjük, így aránylag kevés utazással elérhetőek a programjaink. A másik, hogy alapvetően ingyenes és változatos a programkínálat, így sokféle érdeklődést ki tudunk szolgálni. A harmadik nagy előnyünk, hogy bár minden korosztályt szívesen látunk magunk között, de vannak kifejezetten családoknak vagy kifejezetten gyerekeknek szervezett programjaink.

A képen a gyengénlátók iskolájában kihelyezett plakátunk látható, amin a kitelepülésünk meghirdetésre került

Nagyon jó beszélgetéseink voltak és azzal a kellemes érzéssel jöttünk el, hogy hatalmas igény van mindarra, amit a klubhálózatunkon, a boltunkon és az ügyfélszolgálatunkon keresztül biztosítunk. Örülünk annak, hogy sokaknak segítséget jelentenek mindezek! Külön köszönjük az érintett iskolák vezetőségének is, hogy engedélyezték a kitelepülésünket!

Kiss Márta
közösségi civilszervező