Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Ez történt a masszázs háza táján

2018. szeptember 6.
a képen egy kéz látható masszírozás közben

A Budapesti Innovatív Gimnázium igazgtóhelyettese a tavalyi évhez hasonlóan az idén júniusban személyesen kereste meg egyesületünket, hogy legyünk segítségére a gyógymasszőrképzésre járó két látássérült tanulójuk nyári, szakmai felkészítésében. A diákok két éves integrált gyógymasszőrképzésre járnak, ezért látássérültségük miatt szükséges, hogy speciális gyakorlati képzést kapjanak.

Ennek keretében 100 óra gyakorlati időt töltöttek nálunk és a tanulók érdekeit előtérbe helyezve végeztük felkészítésüket, melyben több masszőr kollégánk is részt vett. Szeretném megemlíteni Orsós Sándor, Németh Gabriella, Matics Ádám, Borics Nikolett, Hoffmann Ágnes, Bordás Richárd és Pásztor Tibor nevét, akik sokat tettek azért, hogy a diákok megfelelő felkészültséggel üljenek vissza szeptemberben az iskolapadba. Kollégáinknak is nagy kihívás ez, hiszen minimális szintről kellett felhozni a tanulókat, akik a gyakorlati idő alatt sokat tanulhattak és elsajátíthatták a gyógymasszázs kezdeti fázisait.

Reméljük, hogy egyesületünk masszőrei odaadó munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az iskola elvégzése után a diákok képesek legyenek a produktív, teljes életre és végzettségüket megszerezve a „masszőr társadalomba” történő beilleszkedésre.

Kis Erika

a képen egy kéz látható masszírozás közben

A kép forrása: egeszsegedre.8x.hu