Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Hangtálaktól a gőzmozdonyokig a 18. kerületben!

2018. szeptember 5.
A képen a Csokimúzeumban vannak a tagok

Klubnapjaink minden hónap utolsó szerdáján 15 órától 17 óráig a Kondor Béla közösségi házban (Cím: 1185 Kondor Béla Sétány 8 szám) tartottuk és tartjuk egész évben.

Többek között vendégeink voltak a XVII.kerület egyik lámpás munkatársa Krayné Faragó Zsuzsanna, aki a hangtálak világába kalauzolt el bennünket, az Akku Egyesület munkatársa Petneházy Emőke, aki a megalakulásukról, munkásságukról, és magáról az audionarrációról tartott nekünk előadást, Acsay Péter XVIII. kerületi lámpás, aki beszámolt nekünk az 1848-as eseményekről, Págány Noémi, aki előadást tartott nekünk a masszázs jótékony hatásairól.

A képen a tagok a klubnapon az asztal körül ülnek

Májusban klubunk 2. szülinapját ünnepeltük klubunknak ahol vendégünk volt a VGYKE kutyás érzékenyítős munkatársa Tanai Csaba, aki vakvezető kutyákról tartott részletes és érdekfeszítő előadást. Bonca kutyáját is magával hozva, illetve bemutatkozott Mészáros Gábor a XVIII. kerület új közösségi civilszervezője, aki Juhos Robi munkáját segíti. Júniusban ellátogatott hozzánk a Láthatár Segédeszköz Bolt munkatársa Katona Zsuzsanna és bemutatta a Bolt termékeiket, eszközeiket és munkájukat.

2018 első félévében változatos programokkal vártuk klubtagjainkat.

Ellátogattunk a híres Semmelweis Orvostörténeti Múzeumba. Kellemes sétát tettünk a belváros szívébe a V. kerületben. Egy kisvonat vitt végig minket a régi Nyulak szigetén, mai nevén, a Margitszigeten és még a gőzmozdonyok történetébe is betekinthettünk a Vasúttörténeti Parkban tartott kirándulásunk alkalmával.

A képen a Csokimúzeumban vannak a tagok

A következő félévre is sok programmal várjuk klubtagjainkat és az érdeklődőket. Augusztusba közös Strandlátogatást szervezünk, illetve idén először megrendezzük 2018 októberben a 18. kerületi Fehér Bot napi rendezvényünket, ahova számos vendéget és előadót fogunk meghívni.

Mindenkit szeretettel várunk klubnapjainkra és programjainkra!

Juhos Róbert és Mészáros Gábor
közösségi civilszervező