Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fantasztikus teljesítmény: naponta 30 embert érzékenyít a VGYKE

2020. február 24.
LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete fantasztikus évet zárt. Tapasztalati szakértői a hét minden napján járták Budapest utcáit, keresték és kutatták a látássérülteket, hogy számukra segítséget nyújtsanak a mindennapokban. Az érdekképviselet mellett az egyesület célja a látássérült és látó emberek együttélésének zökkenőmentessé tétele.

Fodor Ágnes VGYKE elnöke:

Rendkívül büszke vagyok arra a profi szakmai munkára, melyet munkatársaimmal immár 16 éve végzünk itt a közép-magyarországi régióban. Az elmúlt évek is bizonyítják, mennyire szükség van az áldozatos és kitartó munkára. A hivatástudat, a professzionális munka meghozta gyümölcsét.

Tavaly összesen 275 alkalommal 7.124 embertársunkat érzékenyítettük, pontosan:

  • 234 alkalommal tartottunk óvodai és iskolai szemléletformálást, ahol 4.623 óvodás vagy általános iskolás gyermeket sikerült közelebb vinni a látássérültek világához
  • 41 alkalommal pedig 2.501 felnőttet győztünk meg arról, hogyan lehet együtt élni a látássérültséggel

A VGYKE civilszervezői 243 alkalommal szerveztek minőségi szabadidős, sport, vagy kulturális programot összesen 3.289 személynek. A többnyire családias hangulatú, ám színvonalas klubdélutánok és érdekes, színvonalas kirándulások között még mindig a narrált színházi előadások a legnépszerűbbek.

További információ

VGYKE
Sajtóiroda

A cikk az MTI OS oldalán is olvasható.

A VGYKE logója