Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Februári beszélgetés Kispesten

2016. február 27.

Megtartottuk a februári klubnapunkat, melyre vendéget is hívtunk. Dézsi Katalin a Louis Braille Támogató Szolgálat vezetője látogatott el hozzánk. Katika beszélt a Támogató Szolgálat működéséről, és sok hasznos információval szolgált arról, hogy milyen segítséget tudnak nyújtani a látássérülteknek. Megtudtuk azt is, milyen feltételek szükségesek, hogy a szolgáltatásokat igénybe tudjuk venni. Nagy érdeklődéssel hallgattuk, és kérdéseinkre is szívesen válaszolt.

dézsikatibeszél_2016_02_25 katibeszél_2016_02_25

Február a farsang jegyében telt. Beszélgettünk a farsang történetéről, és arról, hogyan ünnepelnek az olaszok, spanyolok, franciák, és a németek. A világ leglátványosabb és talán legfergetegesebb karneválja a riói sem maradt ki. Elábrándoztunk, milyen jó lenne elvegyülni a karneváli forgatagban… Mivel Rió “kicsit” messze van, felvetődött egy Lámpás farsang megrendezésének lehetősége melyen az összes Lámpás klub részt venne. Megbeszéljük majd a többiekkel, hátha jó ötletnek tartják.

farsangibeszelgetes_kispest_2016_02_25 farsangibeszelgetes_2016_02_25

Sajnos az influenzajárvány miatt sokan beteget jelentettek, ezért nem volt teljes a létszám. Ennek ellenére nagyon jó, szinte családias hangulat alakult ki. Mindenki mindenkivel tudott beszélgetni, ismerkedni. Vidám társalgás folyt, és mire a finom sütiket elmajszoltuk már szedelőzködni kellett.

Várjuk márciusi klubnapunkat, és reméljük az is ilyen kellemes hangulatban telik!

Bernáth Zsu