Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Februári klubnap a Louis Braille Támogató Szolgálattal

2017. március 9.
A képen a klub egy pillanata látható, ahol a klubozók az asztal mellett ülnek.

Megtartottuk februári klubnapunkat, melyre két vendéget hívtunk. Tamás Józsefet a Louis Braille Támogató Szolgálattól, és Ruzsa Viktort a Civil Rádiótól.

Tamás József beszélt a támogató szolgálat feladatáról, munkájáról, szolgáltatásairól (személyi segítés, szállítás, információs szolgálat). Megtudtuk, kik, és milyen feltételek mellett, és milyen térítési díjakon vehetik igénybe a különböző szolgáltatásokat. Klubtagjaink nagy érdeklődéssel hallgatták, és több kérdést tettek fel neki, melyre szívesen válaszolt. Sok értékes információhoz jutottunk.

kezdetbeszélgetés

 

Rendezvényünk második felében a Valentin nap eredetéről beszélgettünk. Sokan nem tudták, hogy Szent Bálint, vagy Valentin nemcsak a szerelmesek, hanem a lelki betegek és epilepsziások védőszentje is. Utánajártunk, milyen Valentin napi szokások alakultak ki a nagyvilágban. Jókat derültünk egyik-másikon. Hangulatunkat fokozta a várva-várt Valentin napi kvíz.

Jutott még idő egy kis kötetlen beszélgetésre, és március 2-i programunk (Fodrász Múzeum látogatása), valamint március 30-i klubnapunk (Audiónarrációról, S. Tóth Erikával) került ismertetésére.

Ruzsa Viktor a Civil Rádiótól felvételt készített, mely 2017.02.24-én került adásba. Tartalmas és jó hangulatú összejövetel volt. Várjuk a márciusi klubnapot!

Bernát Zsuzsanna
közösségi civilszervező