Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fehér bottal a vadasparkban!

2018. október 14.
Az újpesti klubtagok egy kifutó előtt állva néznek egy állatbemutatót

Szeptember egyik kellemesen meleg délelőttjén, a baráti társasággá vált újpesti látássérült csapatunk kirándulni indult. Egy nagyjából másfél kilóméteres erdei séta végén érkeztünk meg a Budakeszi Vadasparkba, ahol már várt ránk fiatal és lelkes szakvezetőnk, Jóba Katalin.

Az újpesti klubtagok egy ketrec előtt hallgatják a budakeszi vadaspark szakvezetőjét

Kati először néhány mondatban tájékoztatott minket a Vadaspark megalakulásáról, bővüléséről, valamit arról, hogyan működik a park a hétköznapokban. Elmesélte nekünk azt is, hogy a dolgozók kapcsolata nagyon szoros a Vadaspark lakóival, mert az etetésükön, és az élőhelyük takarításán túl, a gondozók napi szinten tréningeznek is a rájuk bízott állatokkal. Ebből kaptunk is egy rövid bemutatót. Meghallgathattuk, hogy Kati hogyan kommunikál „vonyítás” formájában, az aranysakállal. Ezen kívül lehetőségünk volt egy albínó vadászgörényt is megsimogatni.

Az újpesti klubtagok egy kifutó előtt állva néznek egy állatbemutatót

A szakvezetés után pihenésképpen kipróbáltuk a vadaspark büféjét, délután pedig egy nagyobb séta keretében megcsodálhattuk a nagy vadakat.

Az állatsimogatóban is jártunk, ahol nem csak megsimogathattuk a körülöttünk összegyűlő őzikéket és kecskéket, de a saját tenyerünkből meg is etethettük őket.

Az élmények annyira elvonták figyelmünket, hogy észre sem vettük, mennyire elfáradtunk az egész napos erdei kirándulásunk alatt.

Ezúton szeretném megköszönni a magam, és a kiránduláson résztvevők nevében is Jóba Katalinnak, a Budakeszi Vadaspark dolgozójának, az információkban és élményekben gazdag szakvezetését.

Széles Attiláné
közösségi civilszervező