Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fogyatékossággal élő, SNI hallgatókat is vár az ELTE

2017. január 25.
A kép forrása: elte.hu

A kép forrása: elte.hu

Az ELTE kiemelt figyelmet fordít a sajátos nevelési igényű ( és fogyatékossággal élő) tanulók részére. Az Egyetemen – az országban egyedülálló módon – szakemberekből, gyógypedagógusokból, szociális gondozóból és informatikusból álló központ segíti a speciális szükségletű hallgatók tanulását, fejlődését.

A Fogyatékosügyi Központ feladatai és szolgáltatásai:

  • Minden regisztrált hallgatónak lehetősége van személyi segítőt kérni.
  • Lehetőséget biztosít a központban speciális eszközök kölcsönzésére, melyek a tanulást, információ-feldolgozást, egyenlő esélyű hozzáférést segítik.
  • Informatikai, technikai segítséget nyújt minden speciális szükségletű hallgatónak

Az ELTE a speciális szükségletű hallgatói számára közvetlen támogatást nyújt. Többek között a látássérült hallgatók számára útvonaltanítást végeznek, igény esetén adaptálják a szükséges tananyagokat, digitalizálják a tankönyveket, illetve a tananyagok vizuális elemeit leírással, vagy domborítással teszik hozzáférhetővé. Segítséget nyújtanak a gyakorlatok teljesítéséhez nélkülözhetetlen szemléltető eszközök elkészítésében, prezentációk és előadások megtartásához szükséges ppt-k, vizuális elemek, képanyagok összeállításában és formázásában.

A január 27-én 16.30-tól kezdődő nyílt napra a speciális szükségletű (sajátos nevelési igényű), az egyetem iránt érdeklődő középiskolásokat, tanáraikat és szüleiket várják.

A nyílt nap helyszíne: ELTE BTK
Cím: 1088 Bp., Múzeum krt. 4./A épület fszt. 47. (Gombocz Zoltán előadóterem)
A helyszín akadálymentes.

A részvételi szándékot előzetesen jelezni kell a fogyatekosugy@kancellaria.elte.hu e-mail címen.

A rendezvény linkje:
https://www.elte.hu/content/eselyegyenlosegi-nyilt-nap.e.8208