Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Folynak a VGYKE szülő Példa Érték pályázat keretében az önérvényesítést segítő előadások

2018. október 31.

2018. szeptember 10-én, 19-én, 24-én, október 2-án és 3-án lezajlottak a “VGYKE szülő Példa Érték” című pályázat keretében az első önérvényesítést segítő foglalkozások. Az összejöveteleken rengeteg kérdés merült fel, és került is megválaszolásra.

Ozvári Lukács Réka beszél az angyalföldi klub tagjaihoz, akik egy asztal mellett ülve hallgatják őt

Sokan indulnak el új ellátások igénylésének útján immár a szükséges és hiteles információk birtokában, mely nagy örömünkre szolgál, és a program hiánypótló jellegét mutatja. Mások olyan kérdéseikre kapnak választ, melyek abban segítik őket, hogy tisztában legyenek fogyatékosként az őket megillető jogokkal a saját élethelyzetükre vonatkoztatva.

Ha Önnek is kérdése van az önérvényesítés témakörében, az intézményekkel, hatóságokkal való kapcsolattartásban, ha nem biztos benne, hogy milyen ellátás jár önnek és/vagy gyermekének, és Ön látássérült/ként gyermeket nevelő szülő, találkozzunk a következő alkalmakon! Jöjjön el, várjuk szeretettel, hogy az Ön kérdései is választ kapjanak; találkozzunk tehát legközelebb november 5-én a IX. kerületben vagy november 15-én Kispesten!

További részletekért és információkért figyelje a hírlevelet vagy a honlapot!

dr. Ozvári-Lukács Réka és Ádám