Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Főzőversenyt nyertünk!

2017. szeptember 16.
A képen az látható, ahogy a sátorunknál mi is és a vendégek is, együtt esszük a gulyásunkat

Zuglóban hagyománnyá vált a Bethesda Alapítvány számára adományokat gyűjtő főzőfesztivál, ahol a kerületben működő szervezetek főznek, a vendégek pedig megvásárolják ezeket a finomságokat ebédre. A vásárlások teljes értéke az gyermekkórházat támogató alapítványhoz kerül, így az Egyesületünk is nagyon-nagy örömmel nevezett be tavaly és ez évben is egy csapattal.

A képen a sátorunk látható, rajta a rendezvény megnevezésévelA képen a részvételért kapott oklevél látható

Az Egyesületünk lelkes csapata füstölt csülkös babgulyást készített bográcsban, házi csipetkével. Úgy alakult, hogy amíg fiúk a nedves fából gyújtottak tüzet a bogrács alá, addig a lányok előkészítették a gulyásba valókat. Hagymát, fokhagymát, zöldséget pucoltunk, aprítottunk, valamint húst, szalonnát, kolbászt, daraboltunk. Jutott munka mindenkinek!

A képen az látható, amint István és Józsi keveri a gulyástA képen az látható, ahogy a sátorunknál mi is és a vendégek is, együtt esszük a gulyásunkat

A munka alatt jókat beszélgettünk, viccelődtünk és úgy éreztük, hogy egy igazán kellemes napot tölthetünk együtt. Ez nem egy kiüresedett közhely volt az esetünkben, hanem valóban úgy éreztük, hogy nem csupán a füsttől könnyezünk, hanem a nevetéstől is. Amikor ezt megállapítottuk, akkor még nem sejtettük, hogy ennek később szerepe lesz. A zsűri ugyanis több kategóriában díjazta a csapatokat és a VGYKE csapata a legvidámabb csapat kategóriában nyerte el az első helyet!

A képen a főzőverseny VGYKE-s csapata látható, sátorral és bográccsal A képen két munkatársunk látható, akik a bográcsra felügyelnek

Ez nem jelenti azt, hogy az ételünk nem lett ízletes! Nagyon sokan jöttek hozzánk és olyan is jóízűen evett valaki a babgulyásunkból, aki egyébként se a bográcsételeket, se a gulyást nem kedveli, de az illatnak és a látványnak nem bírt ellenállni. Sőt, még az a veszély is fenyegetett minket, hogy a bográcsunkban nem marad majd annyi étel, hogy a zsűrinek le tudjunk adni egy tányérnyit! Olyannyira finom lett a gulyásunk, hogy még mi magunk sem bírtunk ellenállni a csábításnak!

A képen az elkészült gulyás láthatóA képen a vendégek étkezésének egy pillanata látható

Ebben az évben ők voltak a legvidámabbnak ítélt csapat tagjai: Czagány IzabellaKiss MártaMészáros Ágnes, Molnárné Tóth AndreaNeumann KárolySzőnyi IstvánTamás József és Tanai Csaba. A jutalmuk az ezt elismerő oklevelen túl egy 50 ezer forintos ebéd a városligeti Robinson étteremben.

A képen a Robinson étterem 50 ezer forintos ajándékutalványa látható, amelyet a csapatunk nyert A képen a legvidámabb csapatnak kijáró oklevél látható

Ami pedig nagyon lényeges: a rendezvény célja is teljesült, mert 760 ezer forint gyűlt össze az Alapítványnak, ami 1520 adag étel eladását jelenti. A csapatunk minden tagja örült annak, hogy ehhez hozzájárulhattunk mi is. Hálásan köszönjük a szervezőknek ezt a lehetőséget és az elismerést is!

Kiss Márti és Tanai Csaba
közösségi civilszervezők